Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Neșu, nu ești singur!

ro

24 Oct, 2014 00:00 2782 Marime text
Poate o să par anacronic pentru că nu mă înfig răutăcios în campania pentru prezidențiale, în neajunsurile societății sau în dezechilibrul relațiilor internaționale, dar am remarcat români cu tendințe lăudabile de empatie. Mă îngrozesc când văd la știri sinucideri zadarnice din motive puerile, care, cu siguranță, nu ar trebui mediatizate, dar zilele acestea oameni, români, microbiști, cu toţii încercăm să trăim afectiv suferința lui Mihai Neșu.

Viața este o necunoscută, iar de fiecare dată când ne facem planuri pe termen lung, amuzăm divinitatea. Cine poate anticipa atâtea necazuri este un pesimist convins, iar cine poate duce atâta suferință, într-un timp atât de scurt, este demn de apreciere, nu de milă.
A fost, este și va fi un fotbalist care ne-a făcut cinste oriunde ne-a reprezentat, motiv pentru care îi suntem profund recunoscători. Povestea vieții „Bișonului“, așa cum îl alintă prietenii și fanii, s-a desfășurat într-o continuă ascensiune din 1983, anul nașterii sale, culminând cu obținerea distincției de „cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie“. Brusc, viața s-a transformat într-o dramă, 10 mai 2011 fiind data blestemată! Mihai este diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală în urma unui accident stupid la un antrenament. În loc să ajungă împreună cu Maria, soția lui, în concediul mult dorit din Grecia, în loc să aibă copii împreună, așa cum își propuseseră, află că este țintuit într-un scaun cu rotile.

Rând pe rând, galeriile echipelor românești și olandeze, cât și sportivii încurajați de acestea i-au dedicat reușite, coregrafii și mesaje de încurajare eroului nostru greu încercat de viață. De parcă necazul fizic nu ar fi fost suficient, după luni de zile în care l-a ajutat, Maria a optat să se abată de la cursul vieții pe care inițial îl stabiliseră drept comun în fața altarului și l-a părăsit pe Mihai. Recuperarea a dat roade, iar fostul stelist a început să-și recapete infim din simțuri și funcții, dar 2014 nu-i dă pace! Mama și tatăl eroului nostru mor la o distanță de câteva luni.
Ce se întâmplă în prezent? Mircea Neșu, medic de profesie, tatăl protagonistului nostru, este condus pe ultimul drum, după ce fiul său a încercat să-i restabilească echilibrul psihic și emoțional afectat de pierderea soției. Condoleanțe!
Felicit și încurajez orice persoană cu tăria de caracter de care dă dovadă Mihai Neșu! Este un exemplu pentru toți, pentru cum s-a comportat pe teren, în afara acestuia și pentru activitatea pe care o desfășoară „Mihai Neșu Foundation“, fundaţia pe care a înfiinţat-o pentru a sprijini copiii cu dizabilități și boli cronice din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii