Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În prag de campanie electorală, deputaţii cresc salariile medicilor şi ale profesorilor

ro

02 Nov, 2016 00:00 2612 Marime text
În data de 11 decembrie, ne vom alege noi reprezentanţi în Parlament. Cum au mai rămas o lună şi o săptămână până la această dată, deputaţii din comisiile de buget, finanţe şi muncă au adoptat, în urmă cu două zile, mai multe amendamente la Ordonanţa 20/2016, care prevăd creşterea cu 15% a salariilor din domeniul Sănătăţii şi al Educaţiei. Deh, pre-campania a început deja, iar deputaţii au zis să le facă oamenilor care lucrează în aceste domenii mici „cadouri”. Unele care ne vor costa scump, după cum le-a spus aleşilor din aceste comisii şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.
 
După calculele sale, aplicarea acestor amendamente va costa bugetul ţării încă 3-4 miliarde de lei. Mult. Asta spun toţi specialiştii în economie, care se întreabă acum cine se va ocupa de deficitul ce va apărea în urma acestor cheltuieli. Sigur, nimeni nu susţine că oamenii din domeniile acestea nu merită salarii mai mari. Ba chiar cred că sunt şi alte persoane din ţara asta care merită să fie remunerate mai bine pentru munca pe care o depun. Nu cred şi nu sunt de acord cu creşterea salariilor acum, în prag de campanie electorală, cu atât mai mult cu cât bugetul nostru nu poate susţine acest fapt.
 
Privind dintr-o altă perspectivă, oamenii aceştia salvează vieţi. Ne vindecă, ne tratează. Fizic, psihic - medicii, şi moral - cadrele didactice. Pentru munca lor, câştigă infim. Prin urmare, nimeni din această ţară n-ar putea să se opună creşterii salariilor celor care activează în cele două sisteme. Însă contextul face diferenţa. Noi toţi nu putem susţine financiar aceste creşteri, privite ca nişte cheltuieli în plus din bani publici. Mă opun măririi salariilor acum, tocmai pentru că nu îmi doresc ca cele două sisteme să intre în colaps financiar câteva luni mai târziu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii