Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Guvernul a dat, Parlamentul a luat! Mai aveţi încredere în guvernanţi?

ro

18 Feb, 2017 00:00 2062 Marime text
Studenţii care s-au bucurat că vor putea călători gratuit cu trenul pe baza Ordonanţei Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, au primit o veste proastă! Comisia de Buget din Senat a amendat legea de aprobare a ordonanţei care le oferea studenţilor liber la călătoriile cu trenul, unul dintre amendamentele adoptate de parlamentari făcând referire la restricţionarea gratuităţii de transport CFR doar pe distanţa dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ ale cărei cursuri le frecventează studentul.
 
Bineînţeles că măsura luată de Guvern la începutul mandatului i-a bucurat pe studenţi şi a adus capital de imagine guvernului Grindeanu în rândul populaţiei. Guvernul, care s-a bătut cu pumnul în piept că are un program de guvernare şi nu se teme să îl folosească la începutul mandatului, s-a mai răzgândit totuşi cu privire la măsura de ajutorare a studenţilor după valul de proteste care au loc în Bucureşti de mai bine de două săptămâni. Deşi parlamentarii au motivat decizia de a tăia din reducerea acordată studenţilor pentru a face economie la buget, nu putem să nu corelăm amendamentul legii adoptat pe 14 februarie cu ştirile din perioada protestelor privind sutele de tineri care au venit la Bucureşti cu trenul pentru a participa la manifestaţii.
 
Nu vreau să cobesc, dar dacă Guvernul a pus gând rău studenţilor, le recomand tinerilor să fie cu băgare de seamă la următoarele dezbateri din Parlament şi să nu se relaxeze, pentru că, într-o noapte, s-ar putea trezi şi cu burse mai mici, din cauza nevoii de a aduce economii la buget.
 
Şi ca să nu uite până la următoarele alegeri cine sunt cei care s-au gândit să le taie din călătoriile gratuite cu trenul şi să voteze în consecinţă, le amintesc tuturor cine sunt senatorii care au venit cu propunerea de modificare a legii. Autorii primului amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL). Potrivit Digi24, Cîţu susţine că i s-a întins o capcană. Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat, vineri, pe Facebook, că renunţă la această propunere. Cîţu precizează că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte „cheltuieli faraonice“ prevăzute în bugetul pe 2017.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii