Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial FC Farul şi mercenarii de carton

ro

19 Apr, 2016 00:00 2706 Marime text


Motto: „Sunt aceiaşi jucători, şi asta contează foarte mult, au aceeaşi atitudine, îşi doresc să atingă performanţa supremă, promovarea, formează un grup unit, sunt băieţi cu un caracter foarte bun şi de aceea atât eu, cât şi fostul antrenor am putut şi putem să avem aceste rezultate“.
 
Sună bine, nu? V-ar unge pe suflet ca un antrenor de la FC Farul să aibă acest discurs după o victorie la scor în deplasare, nu-i aşa? Ei bine, declaraţia de mai sus îi aparţine lui Adrian Mihalcea, principalul Dunării Călăraşi, echipă care tocmai câştigase cu 6-0 la Constanţa, iar tehnicianul a fost întrebat care e secretul pe care i l-a lăsat moştenire Ionel Ganea, fostul antrenor, de echipa joacă în continuare la fel de bine, reuşind printre altele să bată din nou la scor de tenis Farul pe litoral, după 6-2 în sezonul regulat. La Farul se vede treaba că e tocmai invers, cel puţin momentan. E diferenţă foarte mare, ca de la cer la pământ, între evoluţiile din 2015 şi cele de acum.
 
Jucătorii care au plecat după tur n-au putut fi înlocuiţi. Pregătirea precară de iarnă (în care nu s-a putut efectua nici măcar un stagiu centralizat pe plan local) îşi arată acum colţii. Dacă tu, club, îţi propui o performanţă, trebuie să-ţi faci şi o strategie de antrenamente, cu cicluri de pregătire (de iarnă şi de vară) bine gândite şi puse la punct. Altfel, se alege praful. Însă, peste toate, tronează lipsa de devotament şi de interes a unora dintre jucători şi lipsa de coeziune a vestiarului, în care unul trage hăis, iar altul cea, ajungându-se la certuri, scandaluri sau plecări din cantonament. Mai mult, mai era puţin şi se lăsa şi cu o încăierare! Fără disciplină, fără respect (faţă de colegi, antrenori şi conducători) şi fără caracter nu se poate face nimic.
 
Şi ne mai mirăm că Farul pierde cu 0-4 la Brăila, că la Suceava face egal după ce a avut 2-0 şi penalty, iar apoi Călăraşi îi trage acea bătaie soră cu moartea. Mai gândiţi-vă şi la echipă, la meciuri şi la antrenamente, nu numai la bani! Mercenarii adevăraţi, de pe front, măcar îşi fac datoria. Din păcate, dintr-o echipă care, la un moment dat, dădea speranţe suporterilor, Farul a ajuns acum subiect de glume amare. Ce se întâmplă dacă Dunărea Călăraşi ajunge la 10-0, că tabela de scor merge doar până la 9? Sau să-i facem raport arbitrului că le-a permis celor de la Călăraşi să joace în 12, iar noi în 11, atât de clară a fost diferenţa de pe teren! Trist. Va fi ruptă vreodată ruptă pisica în două, va veni acel moment zero cerut, acum, şi de antrenorul Ilie Stan?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mircea 19 Apr, 2016 00:34 Daca l-ati dat afara pe Popa ce aparare mai aveti ? (si cu 2 juniori in aparare ), Daca l-ati dat afara pe Vezan ce mijloc mai aveti ? Daca l-ati dat afara pe Patulea ce atac mai aveti ? Acum va trebuia un antrenor batos,exigent(care sa-l dea afara pe Vezan ca e prea gras) cand acum e vorba de un turneu de promovare ! Sunteti nebuni sau rau intentionati ! O sa rada TOATA TARA de noi, ce adunatura de prosti e acolo la FARUL la Constanta ! A-ti reusit sa faceti praf si pulbere din dragostea noastra FARUL CONSTANTA !