Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Este nebunie în trafic. Să fim mai calmi!

ro

22 Mar, 2017 00:00 2847 Marime text
De la o zi la alta, numărul maşinilor care circulă pe străzile Constanţei creşte simţitor. Se observă acest lucru din cauza traficului aglomerat şi a locurilor de parcare în număr mic şi care devin din ce în ce mai greu de găsit. La orele de vârf, parcurgerea anumitor bulevarde şi străzi din municipiu este o adevărată aventură, pentru că se formează cozi mari la semafoare, iar circulaţia se îngreunează.
 
În astfel de condiţii, nervii şoferilor cedează şi apar situaţii neprevăzute în trafic. Mai observi un şofer că nu semnalizează la schimbarea direcţiei de mers, altul întoarce pe banda continuă, în timp ce alţii efectuează manevre periculoase şi circulă cu viteză pentru a ajunge mai repede la destinaţie. Cu alte cuvinte, traficul din Constanţa este o adevărată provocare pentru conducătorii auto şi faptul că suntem dependenţi de maşini nu va face nimic altceva decât ca circulaţia rutieră să devină din ce în ce mai dificilă în anii următori.
 
Au existat şi se fac apeluri din partea autorităţilor locale ca locuitorii Constanţei să folosească şi mijloacele de transport în comun, dar ce te faci când apar probleme ce trebuie rezolvate de urgenţă şi ai nevoie să ajungi dintr-un colţ în altul al oraşului într-un sfert de oră? Un autobuz, un maxi-taxi nu te ajută în niciun fel, iar cursele cu taxiul sunt prea scumpe pentru mulţi dintre noi. Şi, în acest caz, te gândeşti că tot autoturismul propriu te scoate din necaz. Urci la volan, te rogi să ai o zi uşoară şi un trafic lejer în drumurile pe care le faci prin oraş.
 
Nu sunt o persoană care circulă zeci de kilometri prin Constanţa în fiecare zi, însă ştiu că alte persoane îşi câştigă traiul zilnic stând la volan aproape toată ziua. Şi nu este deloc uşor. Având în vedere aceste aspecte, aşteptăm să vedem ce măsuri mai aplică autorităţile locale pentru descongestionarea circulaţiei, dar sper, totodată, ca şi conducătorii auto să dea dovadă de mai multă disciplină atunci când circulă. Dacă ne înarmăm cu mai mult calm, acesta poate fi considerat chiar o virtute.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii