Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial E-o lună minunată, în care vom găsi numai hârtii. Cu miros electoral

ro

11 May, 2016 00:00 2102 Marime text


Din patru în patru ani ne lovim de aceeaşi oglindă. Vrând-nevrând, trecem printr-o  perioadă în care cei cocoţaţi în funcţii de aleşi îşi amintesc de cei care i-au trimis acolo. O perioadă în care toţi cei care stau confortabil pe actualele funcţii se împăunează cu realizările lor, făcute din bani publici şi din munca unor funcţionari prea prost plătiţi. Parcă toate proiectele încep şi se termină în jurul datei alegerilor. Tot în această perioadă vedem şi specimenele pe cale de dispariţie - candidaţi resuscitaţi, foşti perdanţi care îşi încearcă, din nou, norocul şi care le aduc aminte oamenilor de proiectele şi investiţiile întreprinse în perioada în care s-au aflat la cârma municipiului/oraşului/comunei. Şi tot acum încep să apară, precum urşii după perioada de hibernare, specialiştii în toate. Specialiştii în datul cu părerea, specialişti în aruncatul cu noroi, specialiştii în compus texte electorale, de ne trezim astfel că avem primari care se laudă cu investiţiile realizate în comuna vecină (da, da, am văzut şi aşa ceva).
 
Mai sunt şi specialiştii care nu mai au nevoie de numărarea voturilor, ei ştiu deja de luna trecută cine iese primar.
 
O altă specie de specialişti de campanie o întâlnim pe Facebook şi e, poate, cea mai periculoasă şi care se înmulţeşte rapid, mai ceva ca bacteriile: postacii de Facebook. Oameni care au apărut din senin pe Facebook şi care se dau specialişti în toate.
 
Tot în această perioadă, căsuţele de scrisori, chiar şi cele virtuale, se umplu de hârtii cu informaţii despre candidaţii la funcţia de primar sau de consilier local. Care mai de care mai frumos, mai prezentabil şi mai potrivit pentru a conduce destinele administraţiei şi bugetul public în următoarea perioadă. Nimic de zis, aşa şi trebuie. Dar sunt curioasă. De ce la un an, la doi, la trei, la patru de mandat, aceleaşi personaje (sau cele mai multe dintre ele) care ne conving prin hârtii să le acordăm votul nu trimit astfel de epistole să spună şi ce au făcut în perioada în care au stat acolo, cu acordul nostru? Poftiţi la vot, dragi cetăţeni!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii