Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Diversiunea distruge România!

ro

06 Dec, 2016 00:00 2111 Marime text
De la an la an, campaniile electorale s-au transformat în veritabile scene pe care manipularea şi diversiunea sunt personajele principale. Spectatorul, cel care plăteşte biletul, pierde timpul de pomană şi va fi păcălit este, inevitabil, românul de rând.
 
Crearea unor dezbateri nesfârşite şi tensiuni pe teme secundare, false, aduse în prim-plan de unii şi de alţii, interesaţi să acceadă pe anumite funcţii, generează diversiunea la umbra căreia România este fraudată, economia este distrusă, iar problemele reale ale românilor rămân, desigur, nerezolvate.
 
Politicienii noştri, maeştri în diversiune, au două tactici care, din păcate, nu au dat greş până acum. Prima, inevitabil, constă în aruncarea pe piaţă a promisiunilor sforăitoare, care au la bază, în fapt, exploatarea la maximum a nevoilor urgente ale românilor. Şi asta în situaţia în care realitatea a confirmat că doar 5% dintre promisiunile electorale s-au concretizat. Cealaltă vizează impunerea în dezbaterea publică a unor subiecte false în loc să fie identificate şi prezentate soluţii pentru problemele oamenilor şi implementarea măsurilor pragmatic şi eficient.
 
Devalizarea ţării se face tot printr-o diversiune. Tinerii frumoşi şi liberi au fost adesea manipulaţi. Bătrânii au fost amăgiţi şi păcăliţi, iar minţile luminate au fost forţate să plece în străinătate pentru a se realiza profesional şi a li se recunoaşte meritele. Politicul contaminează totul prin decredibilizarea unora, informările se citesc… şi atât, instituţiile nu-şi fac treaba aşa cum trebuie… Se preferă atacurile la persoană în locul prezentării măsurilor concrete, în locul predictibilităţii şi proiectelor cu termene de realizare şi surse de finanţare menţionate negru pe alb.
 
Din păcate, problema este la bază, nu la vârfurile societăţii. De aceea, puterea de a schimba stă în mâinile noastre, a fiecăruia dintre noi. Cinci zile ne despart de o nouă zi decisivă pentru România. Întrebarea este: va influenţa diversiunea prezenţa la urne şi rezultatul votului?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii