Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dezinfectanţii din spitale şi din şcoli, „bunuri“ folosite de toți. Moartea era lângă noi, dar nimeni nu o vedea...

ro

18 May, 2016 00:00 2428 Marime text

Au murit oameni, a plâns o țară întreagă, dar, ca de fiecare dată, nimeni nu va fi tras la răspundere, iar vina va fi, din nou, pasată de la unul la altul, ca și cum totul ar fi un joc de copii. Societatea Hexi Pharma, renumită în ultima perioadă pentru dezinfectanții diluați și de câte zece ori pe care îi livra în spitale, vrea să „se spele pe mâini“. Le-aş recomanda să folosească şi ei dezinfectantul pe care îl comercializează.
 
Chiar dacă mulți dintre noi știam situația din spitalele din România, acum, această firmă a făcut parcă să își pună și mai-marii țării câteva semne de întrebare (nu multe). Sau, cum zicea nu demult un clasic în viaţă, tot într-o cauză de viaţă şi de moarte privind sistemul sanitar din România, au început să privească totul cu „un pic de îngrijorare“. Verifică, ridică probe, pleacă și gata, s-au spălat și ei pe „mâini” cu scandalul dezinfectanților. Ei bine, nu este chiar așa, oamenii chiar vor să fie siguri că, odată ajunși în spital, nu vor pleca cu o boală care îi va răpune definitiv.

Se va ieși în stradă?

Așa cum după tragedia din Colectiv oamenii au simțit că s-a umplut paharul și au ieșit în stradă, nu știu de ce acum nu s-ar ajunge la un tablou asemănător. Unele dintre victimele din clubul groazei probabil au plecat dintre noi chiar din cauza infecțiilor nosocomiale. Dar această „ciumă” nu s-a oprit aici, cel mai probabil majoritatea oamenilor care au ajuns să se interneze au plecat din spital cu bacterii sau, mai rău, au intrat vii și au ieșit… morți. Cine poate şti numărul celor care au trecut pragul unităților sanitare şi s-au îmbolnăvit tocmai din cauza acestor „dezinfectanți“? Apa de ploaie poate era mai bună, pentru că era dată de Dumnezeu.
 
Mai grav este că acum s-a aflat că aceste produse de la Hexi Pharma au ajuns, în 2009, și în unitățile din sistemul de învățământ de stat, și în cele din învățământul privat, asta după ce au fost solicitați dezinfectanți în vederea limitării răspândirii virusului AH1N1 pandemic în colectivități, asigurând substanțe dezinfectante.

Procesele ar trebui să „curgă” pe bandă rulantă

Acum, că au aflat de această „crimă” în masă,  rudele celor care au murit în spitale pot apela la instanțele de judecată pentru a răzbuna decesul persoanelor dragi lor. Dacă oamenii ar avea curaj să vorbească și să acționeze împotriva sistemului, probabil că, la un  moment dat, am ajunge să trăim într-o țară civilizată și să putem beneficia de servicii de calitate, așa cum este normal. Poate nu am mai fi tratați ca niște ființe fără cugetare și lipsite de vlagă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii