Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial CVM Tomis stă la rând la malaxorul sportului constănţean

ro

16 Dec, 2015 00:00 3094 Marime text


De ceva vreme, sportul constănţean a intrat în zodia banului. Sau, mai bine zis, a lipsei banului. Rând pe rând, echipele masculine de baschet şi rugby Farul, cea masculină de handbal HCM şi cea feminină de volei Tomis 2004, cele de fotbal Săgeata Năvodari şi Callatis Mangalia au tras obloanele, iar formaţia feminină de handbal CSU Neptun a fentat dispariţia, dar se zbate în mediocritate în liga secundă. Echipe cu nume, trecut şi realizări, unele celebre nu numai în Constanţa, ci şi pe plan naţional şi chiar internaţional, au trecut în uitare.
 
Formaţia masculină de volei CVM Tomis Constanţa rămăsese ultima pe baricada performanţei, chiar dacă şi ea, afectată de problemele cu finanţarea din sportul constănţean, încă din sezonul trecut pierdea sânge, iar muniţia, hrana şi apa îi erau pe sfârşite, în faţa asaltului unui „duşman“, problemele financiare, care şi-a dovedit din plin priceperea în asedierea şi dărâmarea cetăţilor sportive din vechiul Tomis. De şase ori campioană naţională, de opt ori câştigătoare a Cupei României, calificată în play-off-ul de 12 al Ligii Campionilor, semifinalistă în CEV Cup şi participantă, în această stagiune, pentru a 11-lea an la rând în cupele europene, CVM Tomis pare că-şi aşteaptă rândul, neputincioasă, la malaxorul sportului constănţean. Toate aceste performanţe vor deveni amintire? Cedează şi ultimul mohican?
 
Problemele financiare mari cu care se confruntă actualmente CVM Tomis au afectat clubul la toate nivelurile. Atât al lotului şi al staff-ului tehnic, cât şi al performanţei. Echipa s-a despărţit de foarte mulţi jucători din efectivul sezonului trecut, iar mişcări telurice au început să zgâlţâie serios lotul şi în actuala stagiune. A părăsit echipa inclusiv antrenorul principal Martin Stoev, iar la CVM Tomis nu mai sunt nici jucătorii Boyan Yordanov, Ventsislav Ragin, Goran Skundric şi Stephen Gotch.
 
Necazurile cu banii, criza acută de efectiv şi un moral tot mai scăzut în rândul voleibaliştilor îşi arată din plin efectele în rezultatele echipei. Cu o etapă înaintea încheierii turului, CVM Tomis se află doar pe locul şapte în clasamentul Diviziei A1, la 11 puncte în spatele liderului. Vremurile bune, în care echipa defila în România, stabilind recorduri de invincibilitate, au trecut. Acum, în zece meciuri, CVM Tomis a înregistrat deja cinci înfrângeri, ultimele două eşecuri fiind cu 0-3. Nici în Liga Campionilor lucrurile nu stau mai bine, formaţia constănţeană aflându-se pe ultimul loc, cu trei înfrângeri în trei meciuri.
 
Iar viitorul nu se anunţă roz deloc. Unii foşti jucători îşi cer banii în instanţă, iar după ce a fost la un pas să nu se înscrie în Liga Campionilor, din pricina întârzierii cu care a fost votată finanţarea de la Consiliul Local Municipal Constanţa, clubul ar putea fi obligat să restituie suma primită în urmă cu câţiva ani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Directorul executiv al CVM Tomis, Serhan Cadâr, a spus că, în faţa acestei situaţii, clubul ar putea intra în insolvenţă sau chiar în faliment. Simbol constănţean, CVM Tomis ar putea fi ultima bomboană pusă pe coliva sportului de la mal de mare la nivel de echipe de mare performanţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii