Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce i-ar aduce lui Mazăre legea pumnului în masă

ro

27 Aug, 2014 00:00 2082 Marime text
Edilul din Constanţa ar fi bătut cu pumnul în masă pentru a i se aproba de sus transferul de noi acţiuni ale Portului Constanţa. Scena s-ar fi întâmplat weekend-ul trecut, la Tulcea, unde Mazăre a profitat de prezenţa lui Victor Ponta. Încercarea de a-şi îndupleca superiorii să-i cedeze noi acţiuni ale Portului Constanţa ar fi fost zadarnică, iar când a constatat că s-a ales cu un refuz, edilul ar fi bătut cu pumnul în masă şi ar fi trecut la ameninţări, asigurându-l pe Victor Ponta că va avea parte de un eşec la Constanţa în urma alegerilor prezidenţiale. Nimeni de la centru nu l-a ascultat, şi din câte se pare, seniorii din partid nu prea mai agreează prezenţa şefului administraţiei locale constănţene. Scena a fost negată atât de edil, cât şi de premier, dar a fost susţinută cu tărie de surse.

Autorităţile l-au pus sub control judiciar. Partidul pare că se debarasează de primarul din Constanţa. Şi susţinerea venită din partea constănţenilor păleşte pe zi ce trece, iar criticile şi protestele în stradă s-au înmulţit. Principalele nemulţumiri sunt legate de faptul că locuitorii Constanţei plătesc cel mai mare preţ pe gigacalorie din ţară, dar vizează şi descentralizarea Portului, prin mult-râvnitul transfer de acţiuni, aspru criticat de sindicalişti şi de societatea civilă şi pentru care Mazăre ar fi bătut cu pumnul în masă, la Tulcea. Proteste ce s-au conturat deja în mediul online şi care oricând s-ar putea muta în stradă au ca obiectiv salvarea Parcului Tăbăcărie, în privinţa căruia se zvoneşte că ar urma să fie distrus de Primărie prin construcţia unui complex rezidenţial. Nu trebuie omis faptul că reprezintă o tradiţie supărătoare pentru constănţeni retragerea lui Mazăre pe timp de vară în Mamaia. Constanţa nu mai are de mult şef, fiind uitată cu desăvârşire.

Reabilitarea Cazinoului, înfiinţarea unui nou CET, reducerea preţului gigacaloriei sunt doar câteva dintre marile proiecte ale administraţiei locale care nu au prins contur. Dacă mai adăugăm la toate acestea faptul că Mazăre se află sub control judiciar, şi că şeful suspendat al judeţului, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv în lipsă şi dat în urmărire de autorităţi, şi le punem pe toate cap la cap, n-ar avea de ce să ne mire că Ponta şi greii PSD doresc să se detaşeze de Constanţa, îndreptându-şi atenţia către... Tulcea. Vă oferim un singur exemplu în acest sens. Weekend-ul trecut, în timp ce Mazăre ar fi aplicat legea pumnului în masă pentru Portul Constanţa, la Tulcea, în prezenţa premierului Victor Ponta, s-au semnat contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de 14 milioane de lei, semn că cei care se luptă pentru oamenii pe care îi reprezintă par să aibă mai mult succes în administraţia locală...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii