Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Avansarea șefului, bucuria „nebunilor“!

ro

14 Oct, 2017 00:00 4051 Marime text
În varianta originală, proverbul sună cam așa: „Schimbarea domnului este bucuria prostului“, dar, în cazul de față, nu se pretează. Și-ar mai fi o butadă: „Prostul se bucură de victoria deșteptului, iar deșteptul, de bucuria prostului“. În fine, aforismele despre prostie sunt atât de multe, încât nu aș reuși să le redau pe toate în acest spațiu limitat, cert este că ele descriu perfect starea unor social-democrați, care, de vineri după-amiază, au început să vadă viața cu alți ochi. Unii și-au prezentat pios omagiile, alții așteaptă linii directoare, alții visează că vor fi cooptați, în timp ce alții văd lucrurile mult mai simplu și deja se imaginează succesori. Cu toate că fac de mulți ani politică, există o categorie de autointitulați oameni politici care n-au învățat nicio iotă despre principiul tranziției sau statul la distanță, deși sistemul politic din România a demonstrat, mai ales în ultimele luni, că funcția sau demnitatea politică este doar o chestiune de timp către mai bine sau către nicăieri!
 
Din păcate, nu există facultate pentru oamenii politici și, chiar dacă ar exista, mulți ar absolvi fără să treacă printr-o sesiune sau să predea vreun portofoliu la vreun colocviu. Asta explică multe vizavi de tentațiile hulpave ale unor domni care, de mâine încolo, ne vor vorbi de sus, în ifose și figuri.
 
În această perioadă, nu le-ar face deloc rău acestora exercițiul „privitului în oglindă“ în vederea descoperirii „personajului“. Din păcate, din cauza unor astfel de personaje care se uită peste gard ca să se asigure că nu sunt dibuite când își îndeasă câte ceva prin buzunare sau prin CV-uri, am ajuns, dintr-o națiune oarecum prosperă, un popor pe cale de dispariție. Și cu toate că suntem ființe raționale, desprinse de regnul animal, de multe ori uităm asta și ne purtăm cel puțin nefiresc. 
 
Să fie pace și să avem un weekend liniștit!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii