Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Asasinii” din #Colectiv, din nou pe liste. Ne vedem la vot!

ro

11 Nov, 2016 00:00 2847 Marime text
A trecut un an de când prietenii, rudele, cunoştinţele, fiii şi fiicele ne-au decedat în cel mai crunt eveniment de la Revoluţie încoace. A trecut un an de exasperare, ezitare, disperare, emoţii puternice, frică. Am fost, în tot acest timp, pe morfină şi nu am mai putut face nimic. Însă, de pe 11 decembrie, nu mai avem nevoie de morfină! Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ! Trebuie să ne vindecăm rănile!
 
Cei 64 erau tineri, deştepţi, educaţi, frumoşi şi îşi făceau părinţii mândri. Contribuiau la o Românie mai bună, mai prosperă şi aveau dreptul să fie în siguranţă la un concert. Erau oameni care nu meritau să moară în chinurile cumplite ale incendiului.
 
Absolut tot ce s-a scris, toate documentarele făcute după tragedie şi toate grozăviile de după le ştim cu toţii. Replica unui pompier mi-a rămas în minte şi sunt sigură că nici alţi oameni nu o vor uita: „Când am intrat înăuntru, era o linişte desăvârşită. Nici noi nu prea puteam comunica unii cu alţii, pentru că aveam măştile pe figură... Se auzeau doar telefoanele lor sunând încontinuu, răspândite pe jos şi luminând în întuneric. Pe ecrane apăreau «mama» şi «tata»“. Părinţii sunau disperaţi, însă nu le mai răspundea nimeni la capătul celălalt, pentru că fiii şi fiicele lor erau arşi sau morţi.
 
„Corupţia ucide“ este cea mai autentică propoziţie care descrie România la finalul acestui an. Potrivit DEX, corupţie înseamnă „coruptibilitate, decadenţă, decădere, depravare, desfrânare, desfrâu, destrăbălare, dezmăţ, imoralitate, perdiţie, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, viciu, deşănţare, aselghiciune, aselghie, desfătare, preacurvie, preacurvire, preaiubire, descompunere, putreziciune, putrefacţie, putrejune“.
 
Este fix situaţia în care ne-au adus cei care conduceau România. Aceştia au ţipat pe la televiziuni şi au sedus românii cum au vrut ei. Au făcut mişto unul de altul, au înjurat, au făcut absolut tot ce fac infractorii când simt că intră după gratii. Şi, după un an de la tragedia din Colectiv, partidele au pus asasinii pe listele parlamentare. Parcă nu au bun-simţ, nu au conştiinţă. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu, conflict de interese, luare de mită şi trafic de influenţă şi tot ei sunt capete de afiş la alegeri.
 
Cu toată dorinţa, cei mai mici strigăm să răspundeţi în data de 11 decembrie cu „alo, da, am votat!“. Trebuie să continuăm ce am început în urmă cu un an, când am ieşit cu miile în stradă! Trebuie să facem curăţenie în clasa politică din România! Împreună putem să nu mai avem niciodată părinţi cărora copiii nu le pot răspunde la telefon pentru că au fost ucişi de o ţară coruptă! Toţi cei care încă mai supravieţuim în România suntem datori cu un vot! Suntem datori să facem dreptate! Suntem datori să punem asasinii acolo unde le este locul, după gratii, nu în Parlament! Nu vă chem să spânzuraţi vreun împărat, vă chem să ieşiţi la vot. De restul se ocupă DNA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii