Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Don't cry, PSD Constanţa! Înfrângerea lui Nicuşor vine de la ai lui

ro

23 Apr, 2013 00:00 3077 Marime text
Nu ştiu alţii cum sunt dar, pentru mine, Nicuşor Constantinescu n-a avut niciodată cine ştie ce alură de erou hollywood-ian. Atâta timp cât în judeţul Constanţa vor exista, în secolul XXI, localităţi în care, am spus-o şi cu alte ocazii, foamea şi-a rupt gâtul, în care noroiul îţi poate ajunge până la genunchi în urma unei ploi însemnate, în care nu există mijloace de transport în comun, iar copiii merg „ţâşpe” kilometri pe jos până la şcoală, preşedintele Consiliului Judeţean mai are de lucrat. Muuult.
El nu este, în opinia mea, nici modelul politicianului anului 2013. Departe de acesta. Recenta sa înfrângere, în contextul alegerilor interne din PSD, de către un personaj similar (Marian Oprişan) dovedeşte faptul că Nicuşor Constantinescu nu se bucură, în propriul său partid, de suficientă influenţă. Dacă luăm în calcul că proaspătul eşec vine la scurt timp după ce acelaşi Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, l-a învins în cursa pentru Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România putem concluziona că mai marele judeţului Constanţa nu stă tocmai bine în ierarhia PSD. Că asta i se trage de la faptul că l-a atacat public, în repetate rânduri, pe ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sau din cauza unei instabilităţi şi a eternei tendinţe de trădare din partid e mai puţin important acum. Cert este că Nicuşor Constantinescu a pierdut. Fără drept de apel.
Unde e acum tandemul Mazăre Nicuşor, care spune că face şi drege, propune, susţine şi nominalizează miniştri, secretari şi subsecretari de stat? Unde e formula de aur a PSD Constanţa, care îi trage la răspundere pe membrii Cabinetului Ponta? Să nu uităm că Nicuşor Constantinescu i-a sugerat lui Liviu Voinea, la un moment dat, o posibilă demitere din cauza problemei arieratelor. Unde anume s-a scurtcircuitat comunicarea dintre PSD Constanţa şi restul partidului? Unde s-a rupt „vraja”? Unde-a dispărut entuziasmul excesiv al social democraţilor constănţeni?
Funcţia de vicepreşedinte regional pe Sud-Est reprezintă o miză politică discutabilă, nu tocmai de neglijat în contextul controversatului proiect de reorganizare teritorială a României. De aici, importanţa acestei înfrângeri pentru o organizaţie care a dat mereu impresia că este atotputernică. Şi, dacă ne gândim că înfrângerea a venit chiar din sânul PSD, e cu atât mai trist. Don' t cry for Nicuşor, PSD Constanţa!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii