Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diabolicul pact pesedist impotriva sanatatii elevilor

ro

29 Apr, 2009 02:54 1307 Marime text
emilian_editorial.jpgIaurt pentru elevi cu termen de valabilitate în ziua în care se consumă. Asta se întâmplă la Şcoala 24 din Constanţa. Nu undeva la Cerchezu, nu la Măgura, nu la Bugeac. Nu. În buricul Constanţei. Şi toate oficialităţile pactizează. Şi spun că e bine.

Un pact criminal, la care aderă: pesedistul Petrică Miu, inspectorul general de la învăţământ, pesedistul consilier local Mircea Dobre, cel care livrează produse lactate pentru elevi. Dar şi alţii, care nu ştiu nici din ce partide fac parte, şi nici nu mă interesează: Mihaela Calenici, directoarea Şcolii Generale 24, Gheorghe Dincă şi directorul adjunct, uitat pe funcţie de toate guvernările, al Autorităţii Sanitar Veterinare.
Toţi, în cârdăşie, închid ochii, când directoarea şcolii de care aminteam acceptă să li se dea copiilor iaurt cu termen de valabilitate care expiră chiar în ziua în care micuţii de la şase până la 14 ani îl consumă pentru că aşa vor cei care ar trebui să protejeze sănătatea copiilor. Gheorghe Dincă, întrebat în ziua cu scandalul iaurtului, adică luni, de reporterul cotidianului nostru dacă ar cumpăra un iaurt care expiră în ziua respectivă, a răspuns cu cinism: eu nu. Şi atunci, de ce nu mergi, domnule Dincă, să ai grijă de copiii de la Şcoala 24?! A, daaa. Pentru că iaurtul era în termenul de valabilitate. Şi legal nu aveai ce face. Că tu eşti cu legea. Toate le faci cu legea în mână. Adică, tu nu ai cumpăra un astfel de iaurt, dar pe cei mici îi laşi să mănânce. Şi laşi să se irosească banii publici aiurea. Că nu poţi face nimic. Dar tu, inspector general al şcolilor din Constanţa, pesedist Petrică Miu, de ce nu o iei de gât pe directoarea şcolii, pe această Mihaela Calenici, care stă degeaba prin cancelarie şi nu are grijă de sănătatea câtorva sute de copii? Care permite ca elevii săi să consume iaurtul aproape expirat. Dar tu, consilier pesede Mircea Dobre, cum te simţi când auzi cum ajunge iaurtul la copii? A, da. Tu vrei să îmi spui că nu ai nicio vină! Că e bine, că vina este la alţii, nu la tine! Acum mă mai întreb ceva. Şi vă întreb pe toţi: voi aţi accepta să mănânce copiii voştri iaurtul în ziua în care expiră termenul de valabilitate? Voi, care sunteţi experţi, aţi cumpăra iaurt care expiră în ziua respectivă, să fugiţi acasă şi să îl daţi copiilor voştri?
Nu am nevoie de răspuns, că îl ştiu. Voi pactizaţi, pactizaţi, pactizaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii