Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De frică de DNA / Ne-am pus pe schimbat Legea

ro

29 May, 2015 00:00 1485 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu mai ştie cum să „jongleze“ cu instituţiile fundamentale ale statului de drept, şi dă cu stângul în dreptul.
 
„Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, ca urmare a demersurilor instituţionale ale domnului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinte al acestuia, precum şi a direcţiilor de dezbatere promovate de o parte a mass-media“, arăta, miercuri, CSM.
 
Aceasta după ce senatorul Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere „să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu şi pe Laura Codruţa Kovesi“. Tăriceanu cere demiterea procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ, în urma „evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, cea care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe“.
 
Probabil victimă a sistemului judiciar, doamna Rarinca, denunţată la DNA de însăşi Livia Stanciu, a stârnit furia şefului Senatului aidoma ca şi în cazul prietenului comun al lui Tăriceanu şi Ponta, Dan Şova. Diferenţa dintre cele două furii ale lui Tăriceanu este că, pentru doamna Rarinca, Tăriceanu nu a mişcat vreun deget când a fost arestată, însă pentru Şova a depus eforturi considerabile.
În fapt, ştie toată lumea cum Dan Şova a scăpat de arest printr-un vot LAŞ în Senat, fapt confirmat de Curtea Constituţională a României.
 
Însă contradicţiile în gândirea pseudo-liberală a lui Tăriceanu nu se opresc aici. Vă amintesc doar faptul că se află printre fricoşii din Parlament, care consideră oportună modificarea Codului Penal, pentru ca arestările preventive să poată fi decise doar în cazul celor care comit fapte cu violenţă! Cu dedicaţie pentru toţi hoţii „legali“ care acum se simt strânşi de uşa anticorupţie. Păi, după logica dumneavoastră, domnule preşedinte al Senatului, evazioniştii care nu au făcut afaceri cu statul şi sunt cercetaţi de procurori de la alte parchete decât DNA, hoţii de găini din curţile sătenilor, cei care fură din poşete în autobuz trebuie să fie LIBERI! Ce, au comis infracţiuni cu violenţă?
 
Logica lui Tăriceanu: „Atunci când vorbim de foşti miniştri, anchetaţi pentru decizii politice, nu anchetează Parchetul deciziile politice. Ele sunt sancţionate de alegători. Deciziile cu aspect penal nu intră sub incidenţa Parlamentului“, a spus Tariceanu, într-o emisiune, la TVR.
 
Este INCREDIBIL cum cei care şi-au burduşit buzunarele cu bani furaţi din bugetul de stat, adică de la noi, toţi, au tupeul, ATENŢIE!, printr-o lege pe care tot ei o fac, să ceară ca faptele lor să nu mai intre sub incidenţa Codului penal... că doar ei au furat în numele alegătorului! Aşa ceva nu cred să se fi auzit nici în ţările subdezvoltate din Africa, unde foametea ţine loc de lege, iar forţa autorităţilor îi pedepseşte pe cei care vânează elefanţi ca să supravieţuiască.
 
Paradoxul este că „elefanţi“ ai democraţiei defilează ţanţoş prin Parlamentul României, primării, consilii judeţene, instituţii publice. Au supt cu trompa corupţiei tot ce se putea din banul public şi acum le este frică să nu regurgiteze...
 
Să nu uităm că DNA a fost înfiinţată de guvernul Năstase (atunci PNA) tocmai ca cerinţă EXPLICITĂ a UE şi NATO pentru aderarea României. Efectul de bumerang nu a fost instantaneu, dar însuşi premierul de atunci, Adrian Năstase, a fost condamnat DEFINITIV şi IREVOCABIL în două dosare de corupţie. Iar urmaşii dinozaurilor păstoriţi de regimul Iliescu, în frunte cu Năstase, strigă acum la DNA: „Eu te-am făcut, eu te omor!“. Totul depinde de NOI dacă vor reuşi, ori BA!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii