Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă în locul scafandrilor Zarafu şi Ispas erau copiii şefilor din port?

ro

16 Oct, 2010 00:00 1742 Marime text
ionut_zagoneanu.jpgAm asistat zilele trecute la o operaţiune de salvare aproape imposibilă. Vorbesc despre o salvarea celor 33 de mineri din mina San Jose,Chile, care au stat mult timp la o adâncime de 622 de metri. Felicitări celor care au reuşit această performanţă. Cu teamă mă gândesc ce s-ar fi întâmplatcu cei 33 de mineri dacă rămâneau blocaţi sub pământ românesc. „Autorităţile" noastre nu sunt în stare să elucideze cazul scafandrilor dispăruţi în seara zilei de 9 septembrie, Zarafu şi Ispas, în timp ce încercau să filmeze epava cargoului turesc Medy. Nu-mi explic de ce nimeni nu cerceteză nava, unde se presupune că s-ar afla trupurile neînsufleţite ale celor doi scafandri. Poate că ar fi mai bine ca salvatorii minerilor din Chile săse ocupe şi de acest caz, atâta timp cât şefii instituţiilor din Constanţa problemă ridică din umeri.

Mi se pare normal ca atunci când nu poţi face o treabă să te dai la o parte şi să laşi pealtul mai capabil să se ocupe de problemă. La noi nu se poate aşa! Cine are puterea în mână nu recunoasşte atunci când este depăşit de situaţie. Ce s-ar fi întâmplat dacă în loculscafandrilor Zarafu şi Ispas s-ar fi aflat copii şefilor din Portul Constanţa. Nu spun că mi-aş fi dorit acest lucru însă curiozitatea mă îndeamnă să imaginez un astfel de scenariu. Trecea aproape o lunăşi jumătate de la dispariţia lor fără ca aceştia să fie găsiţi? Eu cred că nu. La fel nu cred nici faptul că SC Shark SRL, singura firmă care are aviz să cerceteze nava Medy, să se fofilescă săptămânibune sub pretextul obligaţiilor contractuale pentru a nu coborî în mare. Mai mult ca sigur desfăşurarea de forţe ar fi fost fără precedent. Realizez că acest caz a fost aproape uitat de „salvatori".Nimeni nu mai spune nimic, toţi îşi dau cu părerea iar rezultatele întârzie să apară. Şefii instituţiilor ale căror activităţi au legătură directă cu mare ridică acum din umeri, fără să poatăoferi apropiaţilor celor doi dispăruţi date concrete în ceea ce priveşte misiunile de salvare. Din punctul meu de vedere, fiecare zi ce trece fără ca cineva să mişte o filă în cazul Zarafu şi Ispas reprezintăo bilă neagră pentru şefii Portului Constanţa. Rămâne de văzut ancheta oamenilor legii în acest caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 18 Oct, 2010 00:12 sa le fie rusine autoritatilor care trebuiau sa-si faca treaba! DEMISIA AUTORITATILOR DIN PORT! AFARA DIN TARA CU MAFIA POLITICA SI ADUNATURA DE SLUGI DIN PORTUL CONSTANTA! ma rog pentru " sanatatea " celor care patroneaza P.Constanta si a vinovatilor
  • vera 17 Oct, 2010 21:53 Cat de bine ai punctat..cu siguranta era o mare desfasurare de forte dc ar fi fost copilul unui om important din Portul Constanta..eu cred ca fiecare vinovat va plati pt lipsa de implicare, nu legal k traim in TARA MAFIEI, dar sunt convinsa ca Dumnezeu vede tot si fiecare isi va plati pacatul in fata Domnului..eu pe 16 oct in loc sa sarbatoresc 3 ani alaturi de Cristi i-am facut slujba de disparitie si m-am rugat pt sufletul lui oriunde ar fi...sper sa se invarta roata sa vada fiecare cum e sa-ti pierzi cel mai imp om din viata..