Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cupa Davis sau cupa de vis?

ro

26 Jun, 2015 00:00 2662 Marime text
În câteva dintre editorialele trecute, îmi exprimam nemulţumirea faţă de atitudinea unora dintre concetăţeni sau blamam unii aşa-zişi conducători pentru lipsa spectacolelor rafinate din Constanţa. Astăzi, revin cu zâmbetul pe buze, cu elan în scris şi cu bucurie în suflet, căci în luna iulie ne vom desfăta cu evenimentul sportiv al anului, în staţiunea Mamaia. În rândurile următoare, voi încerca să argumentez de ce nu trebuie să lipsiţi de la această competiţie internaţională, Cupa Davis.
 
Dacă iubiţi sportul în general, locul dumneavoastră este pe unul dintre scaunele cochetei arene de tenis de pe malul lacului Siutghiol, pentru că tenisul este simbolul eleganţei, al fair play-ului şi al civilizaţiei. Sportul alb merită din partea dumneavoastră o atenţie sporită, pentru că în echipa masculină ce va susţine cinci meciuri împotriva Slovaciei avem doi constănţeni îndrăgiţi: Horia Tecău şi Andrei Pavel.
Trebuie să participăm în număr cât mai mare, pe 17, 18 şi 19 iulie, la aceste dispute sportive, din respect pentru părinţii noştri, care s-au bucurat de vremuri glorioase, cu legendele Ţiriac şi Năstase luptând pentru Salatiera de argint. Dacă ei au avut plăcerea şi au trăit intens acele clipe, chiar dacă erau doar televizate, noi de ce nu ne-am putea mobiliza să ne deplasăm câţiva kilometri şi să ne încurajăm echipa direct din tribune?
Dacă iubitorii tenisului din secolul trecut nu vă conving să mergeţi la Cupa Davis, vă puteţi gândi la zecile de tineri angrenaţi în organizarea acestui festival sportiv de înaltă performanţă şi importanţă. Responsabilii de zgura de pe teren, copiii de mingi, angajaţii clubului gazdă, reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis, cu toţii se vor autodepăşi pentru spectacolul acesta inconfundabil, care se desfăşoară a doua oară în Constanţa.
 
În oraşul nostru, cu amărăciune în suflet constat că, încetul cu încetul, pe lângă apusul unor instituţii culturale însemnate, se scufundă şi ramuri sportive ce ne ofereau satisfacţii cel puţin pe plan naţional. Fotbalul, rugby-ul şi handbalul sunt cele mai nefericite exemple de sporturi de echipă care ies, încet, dar sigur, din fruntea campionatelor din România. Cele trei zile de regal sportiv se vor încheia cu un meci mult aşteptat, cel demonstrativ, între legendele tenisului românesc.
Dacă ar fi vorba despre unul dintre cele patru turnee de Grand Slam, ţi-ai dori sau nu să vezi de la câţiva metri un meci dintr-o astfel de competiţie? Că îţi place sau nu tenisul, ascultă-mă şi participă la meciurile Cupei Davis, pentru că va fi de vis!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii