Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cronica unui circ anunţat şi pliciul de muşte

ro

27 Aug, 2012 22:59 2213 Marime text
ada_codau.jpgUn analist politic, un profesor universitar de Drept constituţional, un sociolog şi un senator dezbat subiectul săptămânii. Divorţul de mahala al unui cuplu - prin definiţie - de mahala. A atins-o sau nu cu pliciul de muşte? A înşelat-o? Apare în vreun dosar cu prostituate? A trăit cu bona filipineză a copiilor? A fost la un salon de masaj erotic? I-a ascuns o parte dintre afacerile derulate? O să-i ia copiii? O s-o lase-n posteriorul gol după divorţ? Pentru că dezbaterii parcă îi lipseşte ceva, în mijlocul emisiunii va „ateriza", prin legătură telefonică directă, şi un europarlamentar. Problema are, se-nţelege, dimensiune europeană, cu majore consecinţe asupra cetăţenilor din statele UE.

Nu e news alert, dar cel puţin 183 de persoane au fost ucise în violenţele din Siria, acum câteva zile. Se spune că, de la începutul revoltei împotriva lui Bashar al-Assad, în martie anul trecut, violenţele au provocat moartea a 25.000 de oameni. Dă-i dracu', nu-i aşa?!? Neinteresant. Cine să comenteze evenimentele din plan extern?!? Doar n-o să existe un invitat doar pentru aşa ceva...

După pauza publicitară revenim cu un viol savuros, scandalos şi de mare, mare efect. Un taximetrist a fost violat de o femeie. Ei, ăsta da subiect! Patimă, derizoriu, circ. Fără pâine, dar tot e ceva de valoare. Atâta doar că parcă nimănui nu-i vine să facă o reconstituire a evenimentului, deşi asta ar determina o nouă creştere sensibilă a micii audienţe. Dezbatem acest subiect în cadrul celui mai tare talk show al zilei, acela în care moderatorii devin, pe rând, comentatori, politologi, psihologi, martori ai evenimentului, justiţiari. De ce să nu aflăm şi punctul de vedere al unui primar? Sau, mai bine, al unui ministru, oricare ar fi acela?!? Nu ştiţi de ce aţi intrat în direct? Nu-i nimic, vă spunem noi: să ne ajutaţi să ne ducem la capăt mizeria. De-aia.

Putem mai mult de-atât. Să n-aveţi nicio îndoială! (Dacă Monica Tatoiu e în concediu, apelăm la Gigi Becali. Dacă el nu e disponibil, cu siguranţă că Mugur Ciuvică, băiatul ăsta care le ştie pe toate, va comenta din platou ce se mai întâmplă azi în Parlament şi în Guvern. Dar în sufletul tău de telespectator băsist care eşti ce se mai întâmplă?!? Să-ţi fie ruşine! Ai auzit?!? Nu-i nimic dacă n-ai auzit, fiindcă azi ne „vedem" la trei emisiuni şi jumătate, pe două posturi şi ceva şi tot o să m-auzi la un moment dat). Pentru a înţelege profund cele mai importante evenimente care au zguduit România în ultimul timp vom aduce în platou o ghicitoare - vrăjitoare care, citind în globul ei de cristal şi dând în cărţi, ne va arăta viitorul, aşa cum se va creiona el.

La finalul programului, prezentăm un studiu al unor masteranzi şi doctoranzi amărâţi. Concluziile cercetării sunt: calitatea actului jurnalistic a scăzut dramatic. Ne confruntăm cu o decredibilizare a presei, îndeosebi a audiovizualului. „Comentatorii zilei" sunt, de prea multe ori, oameni ce nu (mai) pot servi drept repere morale, modele în carieră, în societate.

Ştire de ultimă ora: domnul aflat în divorţ chiar a „altoit-o" pe consoartă (şi) cu un plici de muşte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii