Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cred in legalizarea prostitutiei

ro

28 Sep, 2009 02:44 1898 Marime text

cecilia_noua.jpgCiteam ieri, pe una dintre agenţiile de ştiri, că reprezentanţii organizaţiei judeţene a PD-L Tulcea susţin că legalizarea prostituţiei este o măsură necesară. Fără să fiu simpatizantă a vreunui partid politic sau altul (căci toate dezamăgesc în egală măsură, din punctul meu de vedere), eu aş fi de acord cu legalizarea prostituţiei.

Sunt de acord că problema poate nu este una de interes naţional, la acest moment (pe sistemul „ţara arde şi baba se piaptănă"), însă, dacă tot a fost pusă pe agenda politică, am putea la fel de bine s-o discutăm. În ceea ce mă priveşte, găsesc că legalizarea prostituţiei ar aduce mai degrabă un beneficiu societăţii decât să reprezinte un obstacol, un impediment în bunul mers al unei societăţi. Cred că e momentul (de altfel, cred că era demult momentul, dar ne pierdem în detalii) să lăsăm pudibonderia deoparte, cum zice un cunoscut realizator TV, şi să acceptăm evidentul. Iar evidentul are mai multe valenţe în acest caz. În primul rând, este cea mai veche meserie din lume. În al doilea rând, dacă nu ar fi la atât de mare „căutare", prostituţia ar fi dispărut demult. Iar aici mă refer la faptul că, din păcate sau din fericire, „clienţi" vor fi tot timpul, fie că ne place sau nu s-o recunoaştem. În al treilea rând, fiind vorba despre o meserie practicată la o scară atât de largă, impozitele fixate pentru aceasta ar putea aduce reale beneficii bugetului de stat, iar banii respectivi s-ar putea întoarce (dacă s-ar dori ca aceştia să se întoarcă, desigur) către societate, în servicii sociale sau alte facilităţi. Nu în ultimul rând, aducerea prostituţiei într-un cadru legal ar elimina rolul „peştilor", al proxeneţilor, paraziţi ai sistemului actual. Cred că, dacă s-ar reveni la formula caselor de toleranţă (existente chiar şi în România, în urmă cu ceva vreme), dacă prostituţia ar exista într-un cadru instituţionalizat, riscul bolilor ar scădea, de asemenea, practicantele urmând să fie supuse periodic unor controale medicale. N-aş vrea să fiu înţeleasă greşit, deşi, desigur, există şi acest risc. Cred în Dumnezeu, în valorile familiei, în morală şi accept toate argumentele anti-legalizarea prostituţiei aduse din aceste puncte de vedere. Numai că nu cred că, dacă ne ascundem după deget şi lăsăm prostituţia în ilegalitate, asta înseamnă, în mod automat, şi că aceasta nu există şi, eventual, că nu ar exista nici clienţi pentru ceea ce oferă „fetele". Şi nu cred nici că, dacă le tot amendăm pe practicante, asta ar echivala cu faptul că noi, ca societate, condamnăm sau sancţionăm dur o astfel de practică. Din punctul meu de vedere, până la momentul legalizării prostituţiei, nu suntem altceva decât o societate ipocrită: una decretăm şi alta facem. Ne pronunţăm împotriva prostituţiei, dar o tolerăm pe toate gardurile. Sau, mai bine zis, pe toate variantele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Sep, 2009 10:30 Domnul "redivivus" are PERFECTA DREPTATE , legalizarea PROSTITUTIEI va avea efecte si mai RELE decat cele produse de actuala situatie,deoarece se vor INMULTII "pestii legalizati" sau mai bine zis ,va fi o "explozie" a afacerilor acestora, fiind usor de condus si foarte PROFITABILE ,mai putin pentru "muncitoarele" ,care vor fi platite cu acelasi salariu ca si ceilalti salariati din sistemul SALARIAL,adica MINIM PE ECONOMIE. Protectia "muncii" nu va fi respectata ,cum nu este respectata pentru celelalte MESERII si in final ne trezim cu o TARA plina de "afaceristi proxeneti" si de "muncitoare" bolnave, care pot fi , foarte bine :MAMELE ,SOTIILE, FIICELE,NEPOATELE,VERISOARELE noastre. Legalizarea PROSTITUTIEI ,poate fi comparata cu lansarea unei BOMBE ATOMICE in societatea romaneasca.
  • redivivus 28 Sep, 2009 03:05 Zarea imi aminteste de o sampanie.Si articolul este destul de spumos.Doar atat.N-are nici tarie,nici aroma.Autoarea lanseaza idei care nu i se potrivesc. Problema nu a va fi niciodata rezolvata prin oficializarea prostitutiei ci prin eliminarea cauzelor care o produc.Si daca e ca societatea sa faca un efort,acesta trebuie dirijat spre eliminarea cauzelor,ceea ce in societatea actuala este imposibil.Este societatea bazata pe profitul desantat,in care totul se vinde totul se cumpara,toate,inclusiv dragostea se transforma in marfa.Lagalizarea prostitutiei va avea efecte si mai rele decat cele produse de actuala situatie.La fel ca in economie,pe langa prostitutia legalizata va exista si prostitutia paralela.Prostitutia va fi cu atat mai intinsa si mai greu de controlat, cu cat e mai crancena saracia.Existenta prostituatelor si problema legalizarii prostututiei constituie dovada indubitabila a nerespectarii Constitutiei.La art.1 se prevede ca demnitatea omului este una din valorile supreme si este garantata de "statul de drept".La art.26 se prevede dreptul persoanei fizice de a dispune de ea insasi daca nu incalca bunele moravuri.Sa credem ca prostitutia face parte din "bunele moravuri"?La art.47,aceeasi Constitutie prevede ca statul este obligat sa ia masuri de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.VORBE!Dar,s-ar putea ca si in Romania,cu ajutorul prostitutiei politice,sa se legalizeze o data cu prostitutia, pedofilia si homosexualitatea. Cred,ca inainte de a ne exprima dorinta de legalizare a prostitutiei,sa ne imaginam ca printre personalul "legalizat" ne vom intalni mamele si fetele noastre care n-au avut norocul sa se faca ziariste.Daca agricultura romaneasca,industria,nu pot asigura veniturile necesare,nu este exclus,ca datorita prostitutiei legalizate sa devenim o tara prospera.Pana una alta,avem deja legalizata prostitutia politica.