Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegii morali ai domnului Banias

ro

29 Oct, 2012 21:00 2874 Marime text
ada_codau.jpgSenatorul Mircea Banias şi-a depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean Constanţa, candidatura pentru un nou mandat în Parlament. În urmă cu patru ani, acelaşi Mircea Banias îşi depunea candidatura pentru un fotoliu de senator, însă în calitate de democrat liberal. Un om care avea convingeri de dreapta. Un om care nu rata nicio ocazie pentru a critica administraţia publică locală condusă de Radu Mazăre, dar şi pe cea judeţeană, condusă de Nicuşor Constantinescu. Înfiera fără ezitare orice acţiune a social democraţilor, indiferent că venea din partea celor din Constanţa sau a celor de la Centru. Dădea comunicate de presă, organiza conferinţe. Când şi când, făcea declaraţii în Parlament.

În calitate de democrat liberal şi nu orice democrat liberal, ci preşedinte al PDL Constanţa, Mircea Banias i-a făcut campanie preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, preşedintele şi-a început campania la Constanţa, în parcul Prefecturii, acolo unde Mircea Banias a urcat pe scenă pentru a-i dărui un scut şi un buzdugan, simboluri în lupta cu ceea ce Băsescu numea o România oligarhică, o Românie a privilegiaţilor. La momentul respectiv, preşedintele Traian Băsescu spunea că nu-şi doreşte ca primul său mandat să rămână descris de televiziunile lui Vântu sau Voiculescu.

Ieri, înainte de depunerea candidaturii, senatorul Mircea Banias a declarat că este pentru prima dată după Revoluţia din decembrie '89 când câştigătorul alegerilor parlamentare nu reprezintă un secret pentru nimeni. USL, evident. Asta conform celor spuse de parlamentarul convertit la conservatorii lui Dan Voiculescu.

Cine sunt, domnule Banias, câştigătorii ăştia? Aceiaşi despre care spuneaţi, în noiembrie 2008, în plină campanie pentru parlamentare, că pică „testul moralităţii şi al competenţei" pentru că şi-au asumat un panou electoral care era, de fapt, al PDL-ului? Cine sunt câştigătorii? Cei care au fost, aşa cum chiar dumneavoastră îi numeaţi, contracandidaţi neloiali ai PDL-ului şi asta pentru că şi-au promovat imaginea prin „furtul identităţii PDL"?

Nu sunteţi nici primul, nici ultimul parlamentar care a constatat o presupusă incompatibilitate între el şi partidul care l-a susţinut pentru a ajunge în forul legislativ. Nu sunteţi nici primul, nici ultimul care face declaraţii dure împotriva fostului său partid pe care, culmea, l-a şi cârmuit la nivel de judeţ. Dar, domnule Banias, moralitatea şi competenţa nu vin la pachet cu guvernarea. Cu premierul. Cu USL-ul. Aşa că, vă întreb: cine sunt, de fapt, câştigătorii?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii