Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeşte! La ZIUA care-a inovat

ro

30 Nov, 2014 00:00 2801 Marime text
Valentin Coman
Blogger

 
Nu mă voi repezi cu urări de viață lungă către echipa cotidianului ZIUA de Constanța, care se pregătește să aniverseze niște anișori de când există și enervează politicieni, primari, autorități locale cu bube-n cap, spre desfătarea cetățeanului. Practic, fiecare accesare pe care o fac pe varianta sa online, și sunt vreo zece-doișpe zilnic, e mai folositoare decât vorbe ce din coadă au să sune. Iar cetățenilor cu sau fără foncții le sugerez să facă zilnic un drum la chioșc și să plătească un leu pentru ZIUA tipărită, în opinia mea asta fiind cea mai bună manifestare a sprijinului pentru grupul de jurnaliști de la gazetă.
Am să mă rezum la câteva observații. E bine ca domnii competitori ai ZIUA de Constanța să ia aminte și ei.
ZIUA de Constanța, lipsită de umbra liniștitoare a vreunui mogul potent, a fost nevoită să umble pe drumul greu, dar sănătos, al competiției cu ea însăși.
ZIUA și-a pus cizmele și-a luat-o la drum prin noroiul satelor, spre primarii pe care gazetele cu pretenții îi uitaseră, construind o ZI săptămânală a satelor. Care, ce să vezi, a funcționat și funcționează! Au mai încercat și alții, dar la ei n-a mers.
ZIUA a păstrat Editorialul, rubrică pentru existența căreia am pledat mereu, pe care toate celelalte ziare cu pretenții au îngropat-o demult. Da, nu sunt nume neapărat sonore sau foarte relevante pentru urbe, dar opiniile lor pot fi suficient de sonore cât să deranjeze somnul unora.
ZIUA s-a luat în gură cu Radu Mazăre și cu tot ce înseamnă primarul și președintele PSD Constanța, când alții (mulți) se gândeau cum să se ia mai bine în portofel cu el.
ZIUA a schimbat dinamica edițiilor online ale gazetelor locale. Ei au fost cei care au introdus ideea de știri fierbinți, la minut, au propus interviul online la cald, au promovat bloggeri constănțeni, mai puțin pe mine, dar asta nu mi-a stricat și nu-mi strică somnul.
În fine, ZIUA a avut tupeul să nu moară atunci când profeți politici locali i-au prezis de îngropăciune. La cum arată piața de presă din Constanța, asta e o altă performanță.
E drept, ZIUA încă nu-și promovează cei mai valoroși oameni prin intermediul televiziunii și radioului, nu-i transformă în lideri de opinie cunoscuți publicului larg și mai are până să accepte foloasele polemicii între editorialiștii săi și alți scriitori din frumosul nostru oraș, însă vremea nu e pierdută, e loc până la următoarele aniversări.
 
http://constanteanul.com/2014/la-ziua-care-a-inovat/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii