Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cine ar trebui să-şi dea demisia? Procurorul Uncheşelu ori premierul Ponta?

ro

20 Aug, 2015 00:00 3023 Marime text
 Victor Viorel Ponta, premierul României, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova, din nou în faţa procurorului Jean Nicolae Uncheşelu, de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
Ieri, DNA a anunţat că, în contextul finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, premierului României i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea sa, în vederea recuperării prejudiciului. Mai mult decât atât, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina lui Ponta se ridică la suma de 51.321,80 de lei.
 
Conform celor consemnate de procurorul Jean Nicolae Uncheşelu, „acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA Șova și Asociaţii, reprezentată de Șova Dan Coman, cu ajutorul lui Victor Viorel Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat «Ponta Victor-Viorel». „Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA «Șova și Asociaţii» înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale Cabinetului de Avocatură «Ponta Victor-Viorel» către SCA «Șova și Asociaţii»“, se mai arată în documentele DNA. Jean Nicolae Uncheşelu mai arată că, „în realitate, Ponta Victor Viorel nu a efectuat niciun fel de activitate profesională pentru SCA «Șova și Asociaţii»“.
 
Tot ieri, premierul României a spus, pe Facebook, că „DNA manipulează opinia publică“: „Regret faptul că bătălia politică şi de media se duce cu arme necinstite - din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA «Şova şi Asociaţii» şi-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 de lei / şi se arată, de asemenea, că au fost plătite taxe şi impozite de către Cabinet Avocat «Ponta Victor» în sumă de 53.000 de lei!!!!! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 de lei! Adunând cele două sume, nu rezultă prejudiciu faţă de statul român, care a încasat în plus 2.000 de lei!“
 
În contextul celor mai sus precizate, pe cine credem? Pe Uncheşelu ori pe Ponta?
 
Procurorul spune că ceea ce s-ar fi făcut în acest dosar nu este tocmai legal şi că premierul României este suspectat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și de spălarea banilor.
 
Cine ar trebui să-şi dea demisia? Uncheşelu ori Ponta?

Citeşte şi

Fost coleg cu judecători din Constanţa
Averea şi interesele procurorului care-l urmăreşte penal pe Victor Ponta (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii