Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cele mai bune lucruri în viaţă. Mulţumesc, mamă!

ro

10 Mar, 2015 00:00 2778 Marime text
Alergăm zilnic, nebuni, după fericire. Căutăm frenetic în toate colţurile mizeriilor cotidiene acel ceva care ne aduce liniştea, care ne face să credem că am terminat cu fuga, că, de „acum“, totul va fi bine. Mai mult, le punem etichete şi apoi preţ tuturor acelor mici lucruşoare din grămada cu „ce vreau ca să fiu fericit/ă“. Călcăm apoi pe cadavre, minţim, jignim şi nu ţinem cont decât de ceea ce ne convine. Aruncăm atât de uşor cu pietre în oricine nu ne este… „simpatic“ sau în cei de care ne putem lipsi pentru că nu ne aduc foloase. Şi totuşi, cred că aproape toţi se simt puri acasă, lângă MAMA. Acest cuvânt magic care deţine puterea de a ne linişti, de a ne ajuta să înţelegem răspunsul la întrebarea „de ce?“.
 
Cele mai bune lucruri în viaţă, nu-i aşa, nu sunt lucruri. Cele mai bune lucruri sunt amintirile, zâmbetele sincere pe care le primim, vorbele bune şi îmbrăţişările calde. Toate, rare şi de nepreţuit.
 
Pe 8 Martie, planeta a celebrat Ziua Femeii. Pentru mine, 8 Martie este Ziua Mamei, a mamei mele. Mama, cu acel statut de super femeie, acel stâlp de neclintit în faţa oricărei greutăţi a acestei vieţi. Acel motiv de fericire şi pace, indiferent de greutăţile şi răutăţile din jur. Acel om care înţelege orice nemulţumire, nebunie, fără prea multe întrebări. Acel om care mă face să cred că lumea poate fi mai bună şi care îmi dă încredere că mai avem o şansă câtă vreme ele, mamele, încă există.
 
Am văzut mame triste, mame singure, mame fericite, mame îngrijorate. Am văzut copii fără mame. Cu toţii suntem copiii acestei lumi. Copii care poate au crescut fără mamă, care, la vârsta critică a adolescenţei, ţipă şi spun că vor să plece din casa părinţilor, dar care apoi se întorc, spăşiţi, sărutând mâna care i-a mângâiat, i-a alintat şi i-a îngrijit, indiferent de greutăţi.
 
Cu toţii greşim, iar apoi ne cerem iertare şi iubim, încercăm încă o dată, mereu şi mereu, pentru că cineva e lângă noi să ne susţină. Ziua lor este în fiecare zi. Sper ca măcar de 8 Martie să fi primit un gest de afecţiune, un gând bun, o vorbă de dragoste. Şi mai sper că nu este singura zi din an în care ele, eroinele cotidiene, sunt amintite şi celebrate.

Pentru că nu am nevoie de o zi specială, dar mă bucur că există, azi, într-o zi fără semnificaţie, „Mulţumesc, mamă!”, şi te rog să mă ierţi. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii