Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte persoane sunt vinovate pentru accidentul de la Tuzla?

ro

30 Oct, 2010 18:23 1699 Marime text
ionut_zagoneanu.jpgTrei persoane au murit, după ce un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a scăpat de sub control automobilul pe care-l conducea. Tragedia rutieră a avut loc aproape de localitatea Tuzla, joi seara, în apropierea pasajului.

Momentan, vinovat de producerea accidentului se face, conform poliţiştilor, un anume Gheorghe Mâner, de 35 de ani, din Constanţa. Acesta, continuă rutieriştii, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii evenimentului, rezultatul fiind de aproape 3 grame/litru alcool pur în sânge. Conform datelor statistice, alcoolemia bărbatului este foarte aproape de cea stabilită pentru gradul maxim, respectiv coma alcoolică. Asta în timp ce desesul, în cazul unora, survine de la 4 grame/litru alcool pur în sânge. Altfel spus, Mâner era aproape de a intra în comă alcoolică? Acum nu vorbim de alcoolemie de 0, puţin. Nu! În cazul nostru discutăm de aproape 3 grame. Mai mult ca sigur, acest bărbat nu s-a îmbătat singur şi mai mult ca sigur cineva i-a permis să se urce la volan în starea în care se afla a intrat în belea. Cei-i drept, nici poliţiştii dar nici procurorii ori judecătorii nu le pot face nimic celor care l-au lăsat pe Mâner să conducă, însă propria conştiinţă "îi lucrează". Nu cred că este uşor să pui seara capul pe pernă şi să te gândeşti că ai cauzat indirect o tragedia rutieră şi că viitorul amicului tău s-a dus pe Apa Sâmbetei din cauza ta. Să nu vă fie prea mare mirarea dacă la momentul efectuării expertizei vom afla că vinovat de producerea accidentului este şi celălalt şofer, care de altfel a decedat în urma impactului. Dacă se va întâmpla acest lucru, pedeapsa lui Mâner ar putea fi mult mai mică, decât cea vehiculată în prezent. Momentan, dosarul pare simplu: avem un şofer chipurile vinovat, care mai era şi beat, trei cadavre şi două maşini făcute praf. Teoretic avem toate piesele, aşa că nu trebuie să mai aşteptăm nimic. Numai că situaţia s-ar putea schimba destul de mult. Eu unul aştept cu mult interes rezultatul expertizei. Doar în urma acestei cercetări putem ştii cu exactiate ce s-a întâmplat în seara zilei de joi aproape de localitatea Tuzla.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 31 Oct, 2010 09:37 mafia din politie parchet judecatorie in constanta ii scapa-nicoleta colasiz a ucis copil 2 ani cu audi q7 au falsificat actele din dosar-proxenetii vind minore droguri arme la bariera caraiman si pe oltenie 5 la intare parchet si nimeni nu le face c eva-clanul bairam se da spaga la greu de ani de zile-ce fac catana rapotan vizitiu pisica pavel-la lazu la intrare crima organizata? dga sri dna ce fac ? e aloueda acolo