Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când stai cu fundul pe sondaje, poţi să te arzi!

ro

19 Apr, 2012 02:27 1813 Marime text
lavinia_bun.jpgAş recomanda liderilor politici locali să nu se îmbete cu apă rece. Nu există vreun partid cu un ADN propriu. Astăzi toate sunt corcite unele cu altele, într-un ocean politic mizerabil. Astăzi, toţi politicienii se bat în sondajele lui Papari sau Pileanu. Astăzi, toţi vor bine oraşului, judeţului, ieri se răhăţeau pe noi precum porumbeii voiajori.

Toate aceste sondaje plimbate de la Ana la Caiafa conţin însăşi chintesenţa motivului pentru care toţi ar trebui să plece. Există un procent critic care, de la caz la caz, poate să bată chiar până în 40% de oameni care nu mai vor să vină la vot, cărora le este lehamite şi scârbă şi li se rupe de lăturile aruncate de fiecare dintre marii vorbitori ai neamului. Ei sunt cei pe care nimeni niciodată nu-i ia în seamă, pentru simplul fapt că îşi văd de treaba lor, muncesc şi contribuie direct şi indirect la sporirea averilor iluştrilor noştri aflaţi la putere sau în opoziţie. Furtul la putere a fost demontat demult. Se fură al dracului de bine din ambele tabere, hoţia a devenit transpartinică, o mână spală pe alta. Aşa devin unii mari investitori imobiliari, oameni de afaceri, asfaltatori de succes din nişte scăpătaţi şi semianalfabeţi. Ilegalitatea profitabilă este expresia mahalagiului parvenit, care acum ori vrea să rămână ori vrea să devină. Ce? Păi ce-o da Dumnezeu! Primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier, parlamentar... orice, că foamea-i mare, dar ţâţa statului are cupă E şi mulţi ar mai suge la ea, maică, măiculiţă!

Pentru nehotărâţii mei care au traversat deşertul în mod dureros, în toţi aceşti ani, acum e momentul renaşterii. V-aţi întrebat vreodată cum ar arăta viitorul primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, parlamentar, dacă acest 40% din electorat s-ar prezenta la vot, iar noi, ceilalţi, ne-am decide în sfârşit pe cine să păstrăm şi pe cine să trimitem acasă? E foarte greu să evaluezi cine câştigă şi cine pierde din introducerea votului obligatoriu. O să-mi spuneţi că partidul cu electoratul cel mai disciplinat, dar care-i ăla? Dacă mi-l arată careva, eu îl mănânc. Poate PDL, care va scoate la vot electorat urban care nu crede în soluţiile fără formă şi fără fond ale USL, poate USL, care vizează mobilizarea tuturor celor înrobiţi de reformele ultimilor ani...

Poate noi, oameni buni, singurii capabili de un artificiu spectaculos care să ne creeze pe viitor un avantaj. Vă imaginaţi o lume fără cei de astăzi?! Schimbarea face bine oricui, iar cine n-o face la timp riscă nebunia. Legiferarea votului obligatoriu va arunca în aer toate sondajele de opinie pe care astăzi dorm liniştiţi sau voiajează toţi libidinoşii. Am sperat să apară o astfel de lege, deşi mulţi se grăbesc să mă trimită cu ea din nou în trecut, când ni se spunea şi cu cine să votăm. Total eronat. Un drept nu înseamnă obligaţie, dar într-o astfel de situaţie ar trebui să fie. Aşa cum e un drept să fii moral, etic, responsabil, curat, civilizat, educat, cinstit, corect - dar câţi aleg să fie? La fel, a fi cetăţean impune drepturi şi obligaţii! Veşnica mea durere, absenteismul, mai ales din comoditate, nu ajută nimănui!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii