Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Azi vin, mâine pleci. Părerea unui umil contribuabil

ro

02 Apr, 2015 00:00 2289 Marime text
După înşelăciunile de milioane de euro ale mai-marilor ţării, vine Antifrauda să caute micul contribuabil la leu. Că se fură ştim cu toţii. Ceea ce nu ne-am imaginat pentru mult timp este că se pot fura milioane de euro de la stat, prejudicii cercetate în dosare de corupţie, plimbate pe drumuri înainte şi înapoi fără prea multe măsuri rapide, fără recuperarea sumelor ce au găurit bugetul de stat mai ceva ca produsele care distrug stratul de ozon.
 
Iar apoi, cea a urmat parcă a lovit şi mai tare. După bucuria că se face dreptate şi în ţara noastră, au început controalele la casele de marcat ale micilor afacerişti din România. Totuşi, controale îndreptăţite. E o vorbă, la noi, la români: răul trebuie tăiat din rădăcină. Însă modul în care se acţionează bagă în sperieţi tot contribuabilul de rând care, că a vrut sau nu să păcălească statul, crede că va fi controlat şi închis de ANAF.
 
Acest Bau-Bau nou creat de guvernul nostru îşi întinde rapid ghearele negre peste capetele tuturor afaceriştilor din România. Până la date exacte, toţi urmăresc cu groază ce necazuri se abat peste alţii: o bătrânică amendată pentru o mână de urzici, un cunoscut pub închis pentru 3,28 de bănuţi, aşa cum patronul localului şi-a lipit la intrare anunţul. ANAF dezminte periodic toate aceste fapte, ei nu au făcut control la acele localuri, nu au amendat, nu sunt ei de vină.
 
Atunci, cineva nu relatează corect faptele. Patronul, bătrânica şi toţi cei direct vizaţi s-au gândit să ţeasă poveşti înainte ca ele să se întâmple, doar-doar or stopa acţiunile, percepute, ce-i drept la limita abuzului?
 
Mai greu de înţeles este cum se vor descurca cei lăsaţi fără venit timp de o lună sau două sau trei. Căci se câştigă cum se câştigă în România, iar asta o ştim uitându-ne în buzunar. Şi atunci, cum se va descurca angajatul care vine zilnic la muncă pentru un salariu minim pe economie, fără această sursă de venit, în perioada suspendării activităţii? Cum se stopează frauda, marele prejudiciu la bugetul statului, când cel găsit cu diferenţă în încasări are trei vile, o limuzină şi abia dă salariile angajaţilor? Oare nu mai „fraudează“ după ce reia activitatea? Oare îşi va vinde casele, vilele, maşinile, va deveni bunul samaritean şi apoi, la colţ de stradă, va da un leu unui sărac? Dar stai, dacă vine ANAF şi cere bon pentru leul acela?
 
Domnilor, faceţi-vă treaba corect, aşa cum susţineţi, fără discriminări, fără aplicarea legii „doar pentru unii“. Noi, cei de rând, vom îndura dacă ni se arată că, la final, răul a fost tăiat din rădăcină şi totul înfloreşte şi merge ca uns în patria noastră iubită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii