Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ana Birchall despre un ziarist „Jeg uman, idiot, vierme"

ro

24 Mar, 2009 03:23 4097 Marime text
manuela1_editorial.jpgVă mai amintiţi de Ana Birchall? Pentru cei care nu-şi mai aduc aminte de acest nume, le împrospătăm memoria: este fosta candidată a PSD pentru un mandat de deputat care să-i reprezinte pe românii din America, Australia şi Canada.

Birchall trebuia să candideze iniţial într-un colegiu din judeţul Vaslui, însă s-a retras în luna septembrie, invocând motive personale. În acea perioadă, asupra politicianei, care râvnea la postul de ministru al Educaţiei, plana suspiciunea că ar fi protagonista unui filmuleţ porno postat pe Internet. La scurt timp, aceasta a dat publicităţii o expertiză care ar dovedi că nu ea este persoana din înregistrarea cu pricina.
După scandalul care a zguduit clasa politică, românii nu au mai auzit mare lucru despre Ana Birchall, care într-o perioadă era ca şi mâna dreaptă a preşedintelui PSD, Mircea Geoană.
Recent, Birchall a anunţat, pe blogul personal, că va scrie pentru publicaţia „Interesul public", un ziar despre care spunea că „are toate şansele să se transforme într-o publicaţie de referinţă" şi cu un „colectiv de jurnalişti extrem de profi care fac cinste oricărui ziar". Am fost curioasă şi am accesat site-ul cu pricina. Noroc că Ana Birchall avea poză la rubrica sa, altfel mi-ar fi fost greu să găsesc materialul intitulat „Falimentul, între isterie şi normalitate", printre ştiri despre sex şi chiloţi, nu de alta, dar te şochează titlurile gen „Fanfaronada divelor. Daniela Crudu cu doi chiloţi pe ea" sau articolul intitulat „E doar sex, nu e relaţie!", situat pe poziţia a treia în topul citirilor. Repet, noroc cu poza, că altfel nu mi-aş fi închipuit că am nimerit pe site-ul unei publicaţii care are toate şansele să se transforme într-una de referinţă.
Un alt lucru pe care l-am găsit şocant, într-o primă fază, a fost şi dialogul închipuit al Anei Birchall cu un ziarist pe nume Iosif Buble, postat pe blogul ei.
Pesedista, care se pare că mai nou este interzisă la televizor de conducerea PSD - fapt recunoscut chiar de ea pe blogul personal -, îşi scoate de la naftalină limbajul de mahala şi îl bălăcăreşte pe ziaristul Iosif Buble, numindu-l „fraiere", „jeg uman", „idiot", „gândac pierdut de mult prin meandrele mizerabile ale subsolurilor societăţii", „vierme" şi „scursură a societăţii". Politiciana mai foloseşte expresii precum „ţi-a răsucit cineva motoraşul" sau „marş, fă paşi", la finalul tiradei de jigniri, scriind într-un P.S. că îşi cere scuze faţă de prieteni şi de cititori pentru limbajul folosit. Iată, aşadar, că Ana Birchall, despre care se spunea că voia să fie ministrul Educaţiei, şochează din nou. Este clar că din cauza acelor imagini „orale", pe care fiecare alege dacă să le creadă, să le considere mincinoase sau să le ignore, cariera politică a acesteia a cam luat sfârşit. Rămâne de văzut ce urmări va mai avea această constatare-şoc pentru pesedista Ana Birchall, pentru că, se pare, nu este pregătită să accepte că şi-a pierdut locul în viaţa publică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioana 24 Mar, 2009 00:13 cititi CV-ul Anei Birchall la http://www.anabirchall.ro/category/profesional/page/2/ si dupa aceea vorbiti. Maniera in care scrieti acest articol nu va face cinste. Rusineee