Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abia au învăţat să scrie şi să citească şi sunt supuşi Evaluării Naţionale! Elevii de clasa a II-a şi stresul dinaintea testelor

ro

20 Mar, 2017 00:00 3660 Marime text
Evaluarea Naţională din 2017 are deja calendarul stabilit de către Ministerul Educaţiei. Vor fi testaţi, între 10 şi 13 aprilie, elevii din clasa a II-a. Urmează Evaluarea Naţională pentru clasa a IV-a, între 3 şi 5 mai, Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a, 10 - 11 mai, iar între 19 şi 30 iunie, cea pentru clasa a VIII-a.
 
Primii care vor intra în focurile examenelor sunt elevii din clasa a II-a. Evaluarea Naţională 2017 pentru aceştia este programată între 10 şi 13 aprilie 2017, elevii urmând să susţină examene la Limba Română sau la cea materna, scris şi citit, şi la Matematică.
 
Evaluarea Naţională 2017 este primul examen din viaţa micilor şcolari, de aceea el trebuie tratat cu mare atenţie. Şi de elevi, şi de părinţi, şi de profesori. Dar este oare clasa a II-a o vârstă potrivită pentru a începe să participi la testări naţionale? Ce impact au aceste teste asupra copiilor? Evaluarea Naţională poate exercita o presiune puternică asupra elevilor, făcându-i să se simtă emoţionaţi şi stresaţi în legătură cu testele pe care urmează să le susţină.
 
Cu toate că notele de la această testare nu se trec în catalog, ci se folosesc pentru realizarea unui portofoliu de lucru pentru fiecare copil în parte, care arată nivelul de cunoştinţe, elevii de clasa a II-a percep Evaluarea Naţională ca pe un examen greu, care implică multă responsabilitate. Mulţi elevi se simt copleşiţi de emoţii şi stres.
 
La şase ani de la introducerea Evaluărilor Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, tot mai multe care didactice recunosc că elevii de clasa a II-a sunt supuşi stresului. Decizia aparţine Ministerului Educaţiei, care ar trebui să regândească hotărârea ca aceste testări naţionale să fie susţinute şi de elevii din ciclul primar!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii