Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program prelungit pentru declaratiile de venit global

ro

12 May, 2004 00:00 1124 Marime text

Nu au obligatia sa depuna declaratie de venit global persoanele fizice romane cu domiciliul in Romania care realizeaza venituri din salarii care au lucrat intregul an fiscal la acelasi angajator, pensii, dividende, dobanzi * Contribuabilii care obtin venituri din mai multe surse depun cate o declaratie speciala pentru fiecare sursa in parte * Nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit global si a declaratiilor speciale se finalizeaza cu contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000 lei la 1000.000 lei

Contribuabilii au obligatia sa completeze si sa depuna sau sa transmita prin posta, pana sambata, 15 mai 2004, la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul stabil, declaratia de venit global, 200, insotita de declaratii speciale si de documente justificative pentru acordarea deducerilor personale de baza si suplimentare, dupa caz. Nu au obligatia sa depuna declaratie de venit global persoanele fizice romane cu domiciliul in Romania care realizeaza venituri din salarii care au lucrat intregul an fiscal la acelasi angajator, pensii, dividende, dobanzi, din transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare si partilor sociale, din premii si prime, altele decat cele de natura salariala. Salariile obtinute din strainatate ca urmare a desfasurarii de activitati in strainatate intr-o perioada mai mare de 183 de zile in cadrul unui an calendaristic si pentru care statul respectiv si-a exercitat dreptul la impozitarea veniturilor respective nu se supun globalizarii. Declaratiile speciale, 202, se depun de catre toti contribuabilii din Romania care realizeaza venituri, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile. Contribuabilii care obtin venituri din mai multe surse depun cate o declaratie speciala pentru fiecare sursa in parte. Nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit global si a declaratiilor speciale se finalizeaza cu contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000 lei la 1000.000 lei.

Termenul final de depunere

In situatia in care contribuabilii au completat si au depus declaratiile privind veniturile realizate in anul 2003 sau au obtinut venituri care nu se supun procedurii de globalizare, vor expedia plicurile preadresate, inscriind mentiunea respectiva pe "Declaratia de venit global 200". Unitatile fiscale vor primi aceste plicuri continand declaratiile completate de catre contribuabili si le vor inregistra, in vederea prelucrarii, fara a mai fi necesara deplasarea contribuabililor la sediul acestora. Contribuabilii care nu au primit prin posta pachetul informational, pana in prezent, au nelamuriri sau au si alte categorii de venituri pentru care au obligatia completarii formularelor de declaratii speciale si care nu au fost incluse in plic trebuie sa se adreseze compartimentelor de asistenta pentru contribuabili ale unitatilor fiscale de care apartin. De asemenea, pentru informatii privind continutul si modul de completare a declaratiilor speciale si a declaratiilor de venit global contribuabilii se pot adresa serviciilor de asistenta din cadrul unitatilor fiscale teritoriale, precum si la inspectorii de specialitate din cadrul serviciului metodologie si asistenta contribuabili persoane fizice din cadrul DGFP Constanta (camera 64, telefon: 708.047).Unitatile fiscale de pe strazile Mircea cel Batran si Tulcei au cate patru ghisee la care se pot depune aceste declaratii si de la care se pot ridica formularele necesare. Pentru ca termenul final este 15 mai, programul a fost modificat astfel: luni-vineri, 8.00-18.00, sambata, 8.00-16.00. Fiecare declaratie de venit global trebuie sa fie insotita de copiile documentelor justificative solicitate. Acestea vor fi indosariate de catre contribuabil, iar pe dosar se vor mentiona numele declarantului si adresa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii