Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MinMetal înfiinţează o capacitate de operare produse petroliere și petrochimice lichide vrac în Portul Constanța. Detalii despre proiect

ro

16 May, 2017 02:35 4529 Marime text
 Pe portalul Bursa de Valori Bucureşti, societatea OIL TERMINAL Constanţa a postat, ieri, un eveniment important pentru investitori şi acţionari.

Astfel, compania informează, prin comunicatul semnat de directorul general Sorin Ciutureanu, că reprezentanți ai Oil Terminal au participat la dezbaterea publică pentru emiterea acordului de mediu pentru obiectivul de investiții pe care MINMETAL intenționează să-l dezvolte respectiv ,,Înființare capacitate de dezvoltare și operare produse petroliere și petrochimice lichide vrac, MOL V Port Constanța”.

Acesta va fi amplasat longitudinal, între benzile transportoare Mintetal (vecinătatea Pod MINMETAL) și incinta Oil Terminal, în zona de amplasare a Centralei Termice SP Port iar pe lățime, între liniile de cale ferată ale CFR care acced la Oil și SICIM și fascicolul de conducte al Oil Terminal.

Suprafața construibilă este de aproximativ 7600 m2. Viitorul obiectiv va avea 20 de rezervoare de stocare a produselor, fiecare având o capacitate de cca 16 000 m3.


Cele 20 de rezervoare sunt grupate pe produse câte 4 și sunt repartizate astfel: benzină, motorină, IFO sau păcură, uree și biodiesel.

Obiectivul este prevăzut cu rampe de încărcare CF și auto și două posturi de acostare pentru încărcare / descărcare produse petroliere și chimice, în Dana 85.

Oil Terminal a solicitat date și informații in baza prevederilor Ordinului 196/2006 privind limitele de siguranță, față de rețeaua Sistemului de Transport național al țițeiului și produselor petroliere și ale Legii 59/2016, care reglementează activitățile din obiectivele care prezintă risc major în exploatare si a formulat observaţii în conformitate cu prevederile art. 18 al Ordinului 135 /10.02.2010 de aplicare a Metodologie de evaluare a impactului de mediu.

Consiliul de Administraţie, întrunit în şedinţa din data de 12.05.2017, a constatat că Oil Terminal va putea acorda aviz favorabil numai dupa ce vor fi îndeplinite condiţiile tehnice prevăzute de legislaţia în vigoare.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii