Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Petrea Am găsit salarii de 740 de lei. În armată este acest caz. Legea salarizării intră în vigoare la 1 iulie

ro

02 Apr, 2017 03:30 46828 Marime text
Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, a declarat, ieri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că Legea salarizării unitare, care va intra în vigoare la 1 iulie, prevede un singur salariu minim, fără a exista diferenţe între angajaţii la stat şi cei din zona privată, potrivit România Tv.
 
El a precizat că nu este normal ca un contabil de la Consiliul Judeţean Iaşi să aibă un salariu diferit de cel al unui contabil de la Consiliul Judeţean Timiş.

"Va exista un singur salariu minim pe economie şi în privat şi la stat, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare. Acum este 1.450 de lei, la 1 ianuarie anul viitor va fi 1.550 de lei şi în fiecare an va creşte cu câte 100 de lei. Urmărim un principiu foarte clar, să eliminăm decalajele apărute de-a lungul timpului între lucrători pe aceeaşi poziţie, din aceeaşi familie ocupaţională. Vă dau un exemplu: un contabil de la CJ Iaşi are salariu diferit faţă de un contabil la CJ Timiş. Este vorba despre aceeaşi muncă şi aceeaşi încadrare. Nu este normal să se întâmple asta şi noi credem că trebuie făcută o astfel de lege", a precizat ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea.

 
Potrivit ministrului, există situaţii de angajaţi din armată care au salarii de 740 de lei, el susţinând că lefurile acestora vor fi aduse la nivelul salariului minim pe economie.


"Am găsit salarii în plată de 740 de lei. Nu este normal ca în 2017 o persoană care munceşte să primească o asemenea sumă. În armată este acest caz. De aceea ne dorim ca salariul minim să-l primească toată lumea. Ideea salariului minim este discutată şi la nivel european pentru a asigura bunăstarea oricărei persoane care munceşte. Atunci când munceşte, o familie ar trebui să aibă un trai decent. Prin aceste majorări putem repara o nedreptate care s-a tot dezvoltat în ultimii ani", a afirmat Gabriel Petrea.


Ministrul Gabriel Petrea a mai spus că domeniul sănătăţii este prioritar în ceea ce priveşte măririle de salarii, el precizând că, potrivit Legii salarizării un medic rezident va câştiga 1.200 de euro brut pe lună, în timp ce salariul unui medic specialist va atinge 3.600 de euro.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Preda 02 Apr, 2017 16:05 Bine ca nu ați postat-o pe 1 Aprilie 😀😀