Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Turismului a organizat workshop-ul cu tema „Master planul de investiții în turism”

ro

15 May, 2017 20:26 1902 Marime text
În cursul zilei de astăzi, Ministerul Turismului, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și Comitetul pentru Turism din cadrul Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a organizat workshop-ul cu tema “Master planul de investiții în turism”.
 
Prim-ministrul României a deschis evenimentul inițiat în contextul în care unul dintre obiectivele majore ale României este aderarea la OCDE, iar Ministerul Turismului și-a propus să se implice activ în acest demers oficial guvernamental.
 
Invitații speciali ai workshop-ului, la care au participat peste 120 de reprezentanți ai autorităților locale și asociațiilor de dezvoltare în domeniul turismului, au fost Armando Peres, președintele Comitetului pe Turism și Alain Dupeyras, șeful unității turism din cadrul OCDE.  
 
Lucrările s-au desfăcurat pe trei paliere: o sesiune interactivă, cu discuții între autoritățile locale și reprezentanții OCDE, o prezentare a investițiilor și proiectelor dedicate infrastructurii de turism, precum și a modelelor de bune practici din țară și o analiză a măsurilor dedicate dezvoltării acestui sector la nivel guvernamental.
 
Scopul evenimentului a fost de a asigura o viziune de ansamblu privind bunele practici și strategiile de investiții în turism la nivel internațional, utilă în demersul Ministerului Turismului de a realiza Master planului privind evaluarea necesarului de investiții în infrastructura de turism, în concordanță cu patrimoniul și potențialul destinațiilor turistice.
 
Gazdele evenimentului au fost ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, Secretarul de Stat Cristina Ionela Tărteață și Radu Puchiu, coordonator național al relației României cu OCDE din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii