Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban, preşedintele CCINA „Companiile britanice ar putea investi în Port, în agricultură, în turism şi în producţie" (Galerie foto)

ro

29 Jun, 2012 01:00 2949 Marime text

ccina.jpgExcelenţa sa Esther Blythe, şef adjunct al Misiunii britanice la Bucureşti, a fost primită ieri la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa de Mihai Daraban, preşedintele CCINA şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Ester Blythe a fost însoţită în vizita sa de Mihaela Dodoiu, Consultant al Secţiei Comerciale din cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Esther Blythe a fost încântată să se întâlnească cu Mihai Daraban pentru a discuta oportunităţile existente în judeţul Constanţa pentru potenţialii investitori britanici, precum şi modalitatea de cooperare între Ambasada britanică şi CCINA pentru susţinerea şi încurajarea investiţiilor în această regiune. Importanţa pe care o are Portul Constanţa, atât ca port maritim, cât şi fluvial, precum şi principalele facilităţi pe care acesta le oferă au fost prezentate de Mihai Daraban. De asemenea, acesta a mai prezentat activitatea şantierelor navale din judeţ şi a celei mai mari rafinării din România, potenţialul turistic al litoralului, activitatea din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, cel al energiei, dar şi importanţa pe care o are Canalul Dunăre - Marea Neagră, care permite Portului Constanţa să fie nu numai un port maritim, ci şi unul fluvial. În calitate de vicepreşedinte al CCIR, Mihai daraban a prezentat activitatea Sistemului Cameral din România. Doamna Blythe s-a interesat care este ponderea firmelor cu capital britanic în totalul firmelor constănţene şi care ar putea fi domeniile de activitate în care oamenii de afaceri britanici ar putea să investească. Şefa adjuncta a Misiunii britanice s-a interesat de experienţa pe care o are CCINA Constanţa în atragerea fondurilor europene, în accesarea programelor şi în implementarea proiectelor cu finanţare. În opinia preşedintelui Mihai Daraban companiile britanice ar putea investi în Portul Constanţa, în agricultură, în turism, în energie verde şi în producţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii