Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gazprom și-a majorat producția și exporturile de gaze în 2016

ro

29 Dec, 2016 19:38 1691 Marime text
Grupul rus Gazprom și-a majorat producția de gaze naturale în acest an până la 419 miliarde metri cubi, a declarat joi directorul general Alexey Miller într-o conferință de presă, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.
 
„În 2016, ne-am majorat volumul producției de gaze. La finele acestui an va fi de peste 419 miliarde metri cubi, mai mare decât în 2015 și cu 11 miliarde metri cubi peste ținta propusă”, a declarat Miller. Conform datelor publicate anterior, în 2015 Gazprom a extras o cantitate de 418,4 miliarde metri cubi de gaze naturale.
 
De asemenea, în 2016 exporturile Gazprom către țările care nu sunt membre ale Comunității Statelor Independente au fost de peste 179 miliarde metri cubi, cu 12% mai mult decât în 2015, a precizat Alexey Miller. Acesta a menționat în mod special creșterea livrărilor către Germania, principalul client din Europa al grupului rus. „Livrările de gaze destinate Germaniei ar urma să se apropie de 50 de miliarde metri cubi în acest an”, a subliniat Alexey Miller.
 
Alexey Miller a mai spus că Gazprom a finalizat lucrările de construcție la facilitățile de pe partea rusă care vor alimenta cu gaze viitorul gazoduct Turkish Stream, urmând ca în a doua jumătate a anului viitor să înceapă amplasarea conductelor pe fundul Mării Negre. „Partea rusă este gata în proporție de 100% să furnizeze gaze via Turkish Stream”, a apreciat directorul Gazprom.
 
Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii