Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondul Proprietatea, îngrijorat de proiectul de lege privind administraţiile portuare

ro

06 Nov, 2017 17:52 1733 Marime text
Fondul Proprietatea se declară îngrijorat de ultima formă a proiectului de lege privind administraţiile portuare care se află în prezent la Comisia de Transport şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor, informează Digi 24.

Potrivit comunicatului transmis de Fondul Proprietatea, care este acţionar minoritar al Portului Constanța, această variantă conţine o serie de prevederi controversate care, dacă vor fi aprobate, vor afecta grav activitatea administratorilor portuari.

"Dacă va fi aprobată, legea ar putea fi considerată drept un cadou făcut de Parlament oligarhilor portuari, care ar putea pe viitor să-şi impună propria agendă în faţa administraţiilor portuare fără oprelişti. Din păcate, proiectul de lege actual limitează semnificativ drepturile administraţiilor portuare şi ale acţionarilor de a lua decizii în interesul companiei, permiţând totodată o influenţă crescută a operatorilor privaţi din porturi asupra acestor decizii", a declarat Johan Meyer, Co-CEO şi Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Potrivit acestuia, proiectul de lege este în directă contradicţie cu Regulamentul UE nr. 352/2017 privind stabilirea unui cadru pentru furnizarea de servicii portuare şi a normelor comune privind transparenţă financiară a porturilor, care prevede că nu ar trebui să existe limite impuse administratorilor portuari în stabilirea tarifelor proprii şi chiriilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii