Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economiștii avertizează! România riscă să treacă printr-o nouă recesiune

ro

20 Nov, 2017 21:03 1739 Marime text
România riscă să treacă printr-o nouă recesiune. Este semnalul de alarmă tras de economişti, la nici o săptămână după ce Statistica a anunţat o creşterea economică peste aşteptări. Este însă o creştere bazată pe consum, care nu poate susţine avansul economiei pe termen lung. Totuşi, politicienii români par să aibă alte preocupări. Vor cu orice preţ să modifice Codul fiscal, chiar dacă patronatele atrag atenţia că măsurile vor destabiliza mediul de afaceri, potrivit Digi 24.

Oamenii de afaceri spun că modificarea Codului fiscal nu este necesară şi are mai degrabă efecte negative pentru economie. Spre exemplu, impozitarea companiilor cu afaceri de până la un milion de euro cu 1% din venituri va afecta 80 la sută din firmele din România, spun antreprenorii.

Oamenii de afaceri nu înţeleg de ce e nevoie de transferul contribuţiilor în sarcina angajatului.

Toată această presiune pe mediul de afaceri vine în condiţiile în care economiştii se aşteaptă la o nouă recesiune, iar cele mai pesimiste estimări arată că aceasta va avea loc înainte de finalul acestui deceniu.

Avansul PIB-ului României e cel mai mare din toată Uniunea Europeană şi a depăşit chiar creşterea Chinei, de 6,8%. Creşterea cu care se laudă Guvernul de la Bucureşti stârneşte însă îngrijorare printre specialişti. Analiştii Bloomberg spun că întrecerea Chinei nu ar fi de bun augur. Asta pentru că ultima oară când i-am depăşit pe chinezi, în 2008, a fost chiar înainte de declanşarea ultimei crize economice mondiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii