Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cardurile BCR permit platile prin Internet

ro

24 Mar, 2003 00:00 946 Marime text

Martie este luna noutatilor

Printre serviciile asociate cardului BCR Visa Virtuon se numara: inlocuirea gratuita a cardului deteriorat, pierdut sau furat; informatiile privind soldul contului si conectarea automata la orice nou cont de card de debit obtinut de posesor

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat in aceasta luna cardul BCR Visa Virtuon pentru a facilita efectuarea de tranzactii pe site-urile din reteaua Internet. BCR Visa Virtuon este un card de debit care are la baza un cont special pentru operatiuni cu carduri in dolari si este destinat numai platii marfurilor si serviciilor pe Internet. Totodata, noul card lansat este destinat doar detinatorilor de carduri de debit emise de BCR, iar alimentarea contului se face exclusiv la ATM-uri sau prin Mobile Banking, din conturile cardurilor de debit ale posesorilor. Contul special trebuie alimentat numai in momentul in care se intentioneaza efectuarea unei tranzactii pe Internet, in special pe site-urile nesecurizate, minimizandu-se astfel riscul de frauda. BCR Visa Virtuon nu are PIN, iar suporturile din plastic nu prezinta banda magnetica si nici inscrisuri in relief, continand doar informatiile necesare pentru efectuarea operatiunilor de comert electronic.

Simplitatea operatiunii

In prezent, comisionul de emitere este de un dolar, iar suma minima necesara pentru emiterea cardului este de 20 de dolari. Banca percepe un comision de 2 la suta pentru conversia valutara in cazul tranzactiilor efectuate in alta valuta decat dolarul american. Printre serviciile asociate cardului BCR Visa Virtuon se numara: inlocuirea gratuita a cardului deteriorat, pierdut sau furat; informatiile privind soldul contului si conectarea automata la orice nou cont de card de debit obtinut de posesor. Alaturi de acest tip de card, pe Internet poate fi utilizat oricare dintre celelalte 10 tipuri de carduri emise de BCR, cu exceptia cardului BCR Maestro. Pentru autorizarea automata a tranzactiilor pe site-urile nesecurizate (care nu afiseaza simbolul in forma de lacat sau logo-ul Verified by Visa), posesorul de card BCR trebuie sa solicite in scris, la orice unitate a bancii, inscrierea intr-o baza de date speciala. Cele 3 tipuri de carduri BCR cu utilizarea doar in Romania - cardul de debit in lei VISA Clasic, cardul de credit in lei Eurocard/Mastercard si cardul de debit in lei Eurocard/Mastercard Business - pot fi folosite pentru plati numai pe site-urile romanesti ale comerciantilor virtuali, in vreme ce toate celelalte sase tipuri de carduri BCR internationale pot fi folosite atat pe site-uri locale, cat si pe cele internationale. BCR este lider al pietei cardurilor din Romania, cu peste 1,3 milioane carduri emise, 570 de ATM-uri operationale si mai mult de 1.300 de POS-uri instalate la comercianti. La inceputul acestei luni, institutia a lansat primul portal financiar-bancar din Romania, care prezinta informatii integrate privind intreaga activitate a Grupului BCR. Utilizatorii acestuia beneficiaza de multiple facilitati, cum ar fi efectuarea unui calcul estimativ pentru rate de credite, pentru rate de leasing si pentru prime de asigurare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii