Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APIA obține certificarea internațională pentru sistemul de management al securității informațiilor

ro

18 Nov, 2016 16:58 1256 Marime text
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a obținut certificarea internațională pentru standardul de securitate ISO 27001:2013, aplicabilă sistemului de management al securității informațiilor, a anunțat, astăzi, instituția.
 
"Atestată de Bureau Veritas Certification Holding SAS din Marea Britanie, această certificare garantează faptul că sistemul de management al securității informației din cadrul instituției este în concordanță cu cerințele standardelor de management ale standardului de securitate ISO 27001:2013", informează APIA într-un comunicat.
 
Potrivit sursei citate, cerința privind implementarea standardului de securitate ISO 27001:2013 este prevăzută în Regulamentul delegat (UE) nr. 907/2014 al Comisiei Europene, Anexa I, potrivit căreia securitatea sistemelor informatice ale agențiilor de plăți responsabile de gestionarea și controlul unor cheltuieli anuale care depășesc 400 de milioane euro trebuie certificată conform International Standards Organisation 27001: Information Security management systems — Requirements (ISO) [Cerințe privind sistemele de management al securității informațiilor (ISO)] începând cu 16 octombrie 2016.
 
În conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, APIA funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și gestionează scheme și măsuri de sprijin acordate fermierilor, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și din buget național.

sursa foto: agrointel.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii