Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agrointel.ro Vestea asteptată de crescătorii de animale subvenția APIA – plătită mai devreme!

ro

19 Sep, 2017 17:31 5109 Marime text
Veste bună pentru crescătorii de animale! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat duminică, 17 septembrie, că fermierii care au depus cererea unică pentru zootehnie în Campania 2017 vor primi subvențiile mai devreme anul acesta. După cum se știe în anii trecuți crescătorii de animale au primit ultimii banii pentru subvențiile aferente Campaniei 2016!
 
Toate subvențiile, inclusiv pentru zootehnie, vor fi acordate începând cu 16 octombrie, într-un avans de 70%, urmând ca de la 1 decembrie să fie dată și plata regulaă, a reiterat, duminică, în județul Alba, ministrul Agriculturii, Petre Daea, potrivit Hotnews.ro care citează Agerpres.
 

”Vom da subvenția, și la zootehnie, mai devreme decât de obicei. Toate subvențiile vor începe pe 16 octombrie. Acum ne aflăm în plin proces de verificare în teritoriu, se accesează formularele, se introduc în sistemul electronic, în așa fel încât până pe data de 1 octombrie să fie finalizat tot procesul de pregătire acordării subvențiilor începând cu data de 16 octombrie. Vestea bună este că se dau la timp subvențiile și vestea și mai bună este că subvențiile sunt într-un procent mai mare. Avem acum posibilitatea să dăm 70% ca avans, începând ca de la 1 decembrie să dăm și plata regulară, cum se cunoaște în zonă, lichidarea”, a declarat ministrul Agriculturii, prezent duminica la un festival pastoral în Munții Sebeșului.

 
Petre Daea a menționat ca valoarea totală a subvențiilor din această toamnă va fi de peste un miliard de euro.
 
Controalele pentru crescători, finalizate
 
Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea,  a declarat în exclusivitate pe 3 septembrie pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, că în cele 4.043 de exploatații zootehnice controlate în Campania 2017 au  fost finalizate verificările.
 

”Dacă anul trecut controalele în domeniul zootehnic au mers, zic eu, destul de greoi, anul acesta, la momentul de față, este o măsură pe care am delegat-o celor de la Autoritatea Națională din Zootehnie. Controalele din zootehnie sunt finalizate în momentul de față. Au fost un număr de 4.043 de exploatații care au fost în eșantionul de control. Colegii mei de la serviciul control, de la Biroul de Inspecție, la Centrele Județene au extras deja eșantionul de supracontrol. Aceste verificări se vor efectua în cel mai scurt timp, dar un lucru îmbucurător este că la sfârșitul lunii august avem deja controalele în zootehnie finalizate”, a explicat șeful APIA.

Sursa: agrointel.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii