Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă mortal în Portul Constanţa Un docher a murit după ce a căzut de la înălţime

ro

11 Jun, 2012 01:00 6309 Marime text

accident_de_munca_-_Marian_Becheanu_001.jpgPe 6 iunie, la ora 13.30, în Portul Constanţa, Dana 93, a avut loc un accident de muncă. Un docher care supraveghea încărcarea cu fier vechi a navei „El Hoss" a căzut de la înălţime, iar în cădere s-a lovit cu capul de un obiect metalic.

Victima a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar nu a supravieţuit. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, muncitorul Dumitru Pintilei era angajat la „European Metal Services SA", societate care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa, Dana 93. „Dumitru Pintilei supraveghea de pe nava «El Hoss» încărcarea cu fier vechi a acesteia. La un moment, încercând să se urce pe un suport de circa 30 cm înălţime, s-a lovit cu capul de un obiect metalic aparţinând corpului navei şi a căzut pe spate. A fost transportat la Spitalul Judeţean, unde a decedat în noaptea de 6 spre 7 iunie", a declarat Marian Becheanu, inspector adjunct al ITM Constanţa. Potrivit acestuia, evenimentul se cercetează de către o comisie formată din inspectori de muncă şi politişti din cadrul Poliţiei Constanţa, care vor stabili împrejurările şi cauzele producerii evenimentului.

Despre European Metal Services SA

Societatea European Metal Services SA a fost înfiinţată în anul 2000, având ca obiect principal de activitatea manipularea mărfii. Asociaţi în cadrul societăţii sunt: Semmakie Abdul Kader, Tawil Zouhair, Ştefan Cristea, Abbas Tawil şi General Metal SAL Holding, cu sediul social în Liban (Beirut). În calitate de administratori ai societăţii sunt: Tawil Abbas (membru în Consiliul de Administraţie), Tawil Zouhair (preşedintele Consiliului de Administraţie), Semmakie Abdul Kader (membru în Consiliul de Administraţie, directorul general al societăţii), Izet Mennan şi Maria Ştefan. Potrivit datelor Registrului Comerţului, în anul 2010, societatea a înregistrat un profit brut de 5.317.546 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii