Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Santaj 2001 Preotul Gabriel Mascas la DNA !

ro

12 May, 2009 19:14 4688 Marime text

In anul 2001 in urma unei reclamatii impotriva mea, semnata de preotul Chivu Marian din Cernavoda si alte persoane,Episcopia Tomisului,mai precis Teodosie a initiat o ancheta cu reprezentant de la Patriarhie Pr Motoc Alexandru.

Ancheta a frizat ridicolul si minciuna acuzatiilor retinind doar, ca descoperire senzationala faptul ca in 1990 m-am recasatorit,situatie comuna cu 30 -40 % din preotii Patriarhiei Romane.

In fata acestei situatii Teodosie m-a chemat si mi-a spus sa-mi dau demisia sau nu! In anumite conditii insa!Nu am acceptat pe moment si dorind sa ma intimideze a prezentat cazul meu Consistoriului Episcopal ,adica comisiei de judecata ,care era condusa de cine credeti ? de Teodosie!
Am prezentat aceasta noua situatie IPS Lucian Florea ,care in semn de protest,pentru scoaterea  fortata la pensie,locuia inca la resedinta episcopala ,iar Teo la birouri!

IPS Lucian, Dumnezeu sa-l odihneasca!,un om deosebit, m-a sfatuit sa accept demisia ,pe care am inaintat-o cu specificatia clara ,"demisia din postul de preot paroh"adica administrator,si nu cea din harul preotesc!,acceptata si semnata de Teodosie.
M-am intors la Vladica Lucian ,care imi era duhovnic,i-am marturisit intentia mea de a emigra in Canada.M-a privit citeva secunde ,apoi a plecat in camera alaturata ,s-a intors si mi-a zis : "Am sa-ti dau "Binecuvintarea"!Am ingenunchiat ,m-a binecuvintat, si, mi-a pus in palme Antimisul.
"Sa faci Biserica acolo in Canada",ceea ce am si facut ,Parohia Constantin si Elena din Toronto care a functionat pina in 2005.
Vis a Vis de demisia fortuita si Binecuvintarea IPS Lucian care este Balanta Divina ?
Jocul "uite popa nu e popa",pe care l-a practicat Teodosie ,distrugind familii crestine de preoti,parasind juramintul monahal prin pactul cu satana-securitatea,,arghirofilia,coruptia,minciuna,simonia ,si toate celelalte calitati care nu stau bine unui Episcop ,l-au adus in fata DNA -ului.
Este jalnic sa te balacesti printre margaritare aruncate in troaca porcilor!
Dar si mai jalnic este blestemul lui Dumnezeu si risul oamenilor!
"Ca unui mire Ti=am pus cununa si ca pe=o mireasa te-am impodobit cu podoaba"!
Cind oare Doamne?

Preot Gabriel Mascas
Fost Dizident "Miscarea Goma 77"
Presedintele Sindicatului Clerului "Solidaritatea"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Preot Emil A.Cernat,SUA 23 Jun, 2009 16:56 Fratele intru Hristos,Pr.Gabriel Mascas a spus adevarul,sint martor celor intimplate.