Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tehnologii avansate in energii regenerabile", la Hotelul IBIS

ro

03 Dec, 2012 01:55 2581 Marime text

deschidere_comunicat.jpgÎn perioada 28 - 29 noiembrie 2012, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA din București a organizat workshop-ul cu tema „Tehnologii avansate in energii regenerabile", la Hotelul IBIS din Municipiul Constanța.

Workshop-ul a făcut parte dintr-o serie de evenimente susţinute în cadrul proiectului nr. 2(3i)-3.2-4 MIS ETC 222, cu titlul „Cooperare româno - bulgară pentru o dezvoltare durabilă a resursei umane tinere în domeniul tehnologiilor de energie regenerabilă, în scopul depăşirii barierelor socio-culturale şi a deschiderii oportunităţilor comune pentru obţinerea unui loc de muncă de-a lungul zonei de frontieră", proiect finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013.

Evenimentul a prilejuit dezbateri din domeniul energiilor regenerabile și, totodată, a creat oportunitatea stabilirii de noi contacte pentru demararea de proiecte comune cu reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA din Bucureşti; Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa; Universitatea "Anghel Kanchev" din Ruse; Agenţia Municipală pentru Energie - Ruse.

La eveniment au participat peste 240 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor și organismelor din domeniul energiilor regenerabile, IMM-uri care activează în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar, precum și un număr important de studenți și elevi din municipiul Constanța care, cu această ocazie, au aflat de posibilitățile oferite de proiect.

Detalii suplimentare privind proiectul nr. 2(3i)-3.2-4 MIS ETC 222, precum şi informaţii utile privind locurile de muncă disponibile în zona transfrontalieră România-Bulgaria, pot fi accesate pe pagina web a acestuia: www.ro-bul-ret.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii