Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capitala bunei dispoziţii se mută, sâmbătă, la Peştera „Sărbătoarea florii de salcâm“ aşteptată cu nerăbdare de zeci de mii de oameni

ro

04 May, 2014 22:40 3531 Marime text
A devenit deja o tradiţie locală ca Ziua Comunei Peştera, sau „Sărbătoarea florii de salcâm“, să aibă loc la începutul lunii mai. Preţ de o zi, comuna constănţeană se transformă în locul cel mai căutat pentru distracţie, spectacol şi bună dispoziţie. Sâmbătă, 10 mai, Valea Izvorului se va transforma în ringul distracţiei pentru toţi cei care vor veni să ia parte la spectacolul de zile mari ce se va desfăşura în aer liber. „La prima ediţie a evenimentului, ne-am bucurat de prezenţa a câtorva mii de oameni, însă an de an, petrecerea câmpenească a luat amploare, astfel că anul trecut am primit aprecieri din partea a peste 30.000 de persoane“, a spus primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.
Despre petrecerea oferită de administraţia locală de la Peştera se vorbeşte şi dincolo de graniţele judeţului. Astfel, tot mai multe persoane din Călăraşi, Ialomiţa sau Tulcea vin aici pentru câteva ore de relaxare şi distracţie în mijlocul naturii, într-un cadru de o frumuseţe şi o puritate incredibile. 

„Aşa cum acasă ne place să trăim în curăţenie şi frumos, acelaşi lucru se întâmplă şi în comunitate. Din respect şi apreciere pentru oameni, întreaga localitate îmbracă haine de sărbătoare. Ne aşteptăm oaspeţii într-un cadru curat, plin de flori şi iarbă verde. De asemenea, pentru a preîntâmpina eventualele probleme, avem şi sprijinul organelor de ordine. Când faci lucruri din inimă, în care pui suflet, emoţiile puternice sunt inevitabile. Vom răsufla liniştiţi şi satisfăcuţi abia atunci când toţi vor pleca mulţumiţi şi bucuroşi că au asistat la un spectacol de neuitat“, a precizat primarul Valentin Vrabie.

Evenimentul festiv va debuta sâmbătă, de la ora 12.00, atunci când cei mai curajoşi tineri îşi vor măsura puterile în competiţia tradiţională de lupte tătăreşti. Ei vor încerca să îşi doboare adversarul pentru a câştiga marele premiu pus la bătaie, un batal. Apoi, de la ora 14.00, spectacolul propriu-zis va fi deschis de cei doi prezentatori, cunoscuţii oameni de radio Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, care, se pare, îndrăgesc aceste meleaguri, aflându-se pentru a treia oară consecutiv în mijlocul evenimentelor festive de la Peştera. Cei doi îi vor invita pe scenă, în aplauzele mulţimii, pe artiştii invitaţi, dintre care amintim: Taraful de la Clejani, Mariana Edulescu, Edy Band, Mariana Culda, Georgiana Lepădat şi Româncuţele, Maria Spânu, Gheorghe Luca, Mihai Mărgineanu, Sorin Şuteu, Nikolaos Papadopoulus, Taraful Curtea Domnească, Gramoşte, Adriana Ochişanu, Mirela Pană şi Cabaret Unique. Cel mai aşteptat moment al evenimentului va fi recitalul cunoscutului interpret Horia Brenciu. La lăsarea serii, cerul va fi invadat de un spectacol grandios de lasere, dar nici focurile de artificii nu pot lipsi din tabloul festiv care se va zugrăvi la Peştera pe 10 mai.

Din program fac parte şi alte surprize inedite pentru spectatori, despre care gospodarul-şef de la Peştera nu a dorit să spună nimic mai mult decât că vor încânta, cu siguranţă, publicul.
„Spectacolul pe care comuna Peşteră îl oferă cu prilejul Zilei Comunei,  «Sărbătoarea Florii de Salcâm», este mai degrabă un act de cultură. Avem invitaţi care acoperă toate zonele de folclor şi toate categoriile etnice dobrogene, este un spectacol pentru toate gusturile, pentru toţi oamenii, de la cei mai mici, până la cei mai în vârstă“, a mai spus şeful administraţiei locale de la Peştera.
Cât despre vreme, chiar dacă prognoza meteo nu este optimistă, primarul Valentin Vrabie spune că nu îşi face absolut nicio grijă. „Fără îndoială va fi frumos şi însorit, căldura din sufletele noastre fiind cea care încălzeşte oricum atmosfera, iar buna dispoziţie va fi combustibilul pentru întreaga distracţie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii