Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Sardele" de Navodari

ro

30 Jul, 2004 00:00 1081 Marime text

Transport de cosmar catre litoral

Transportul si lipsa ape reci constituie marile probleme pentru orasul Navodari * Pentru deplasarea locuitorilor orasului catre Constanta in special au licenta de transport doi operatori, respectiv Grup Media Sud si Dominus Rei * In orele de varf, in special intre 06.30 si 07.30, numai ideea ca trebuie sa plece pe undeva ii sperie pe cei care au aceasta intentie * Microbuzele, de capacitate mica, nu fac fata afluentei mari de calatori * Situatia este permanent aceeasi, indiferent de anotimp, pentru ca vara se duc multi la munca spre Mamaia, iar in restul timpului, merg elevii la scoli * Oamenii spun ca aceasta este pedeapsa autoritatilor de la Constanta pentru ca nu l-au votat pe Nicolae Matei * "Nici nazistii nu duceau oamenii la gazare in conditiile astea", ne-au mai declarat, revoltati, calatorii * Dorel Calapod, primarul orasului, este disperat de nenumaratele sesizari pe care le primeste de la locuitorii orasului in acest sens * Calapod ne-a declarat ca a facut interventii peste tot: la prefect, la OPC, la Autoritatea Rutiera Romana, si toate fara nici un rezultat.

Daca pentru alte localitati de pe litoral venirea sezonului estival este o adevarata binefacere, pentru locuitorii orasului Navodari totul se transforma in cosmar. In prezent, in plina vara, Regia Autonoma Judeteana de Apa a lasat fara apa aproape o treime din abonati, acestia fiind nevoiti sa consume aiurea apa calda menajera, atat pentru baie, cat si pentru prepararea hranei. Si toate acestea pentru ca RAJA are un sistem birocratic excesiv, care nu urmareste efectiv fiecare abonat in parte, fiindu-i mai usor "totul la gramada". In acest sens, este invocata si legislatia in vigoare, facuta tot de specialisti in domeniu, ca si de cei ai regiei de la Constanta. Dar trecem peste acest aspect, pentru ca asupra subiectului vom reveni intr-unul din numerele noastre viitoare.

Duhoare de betivi, combinata cu transpiratie

La redactia noastra s-au prezentat in ultimele zile foarte multi locuitori din Navodari care fac zilnic naveta catre Constanta. Ei ne-au declarat ca pe acest traseu functioneaza doi operatori de transport, respectiv Dominus Rei si Grup Media Sud, cu microbuze de mica si medie capacitate. "In orele de varf, respectiv intre 06.30 si 07.30, este jale, nici nazistii nu transportau pe cei care urmau sa ajunga la gazare in astfel de conditii", ne-au spus oamenii. In acest scop, ieri dimineata, alaturi de alti colegi din presa, ne-am deplasat pe traseul incriminat. Microbuzele care circula dinspre Constanta vin deja catre cap de linie Stadion Midia pline-ochi. Pentru cei care stau dupa aceste statii, nu mai exista nici o sansa de urcare, pentru ca ori microbuzele nu mai opresc, ori, indiferent cat ai fi de subtirel, tot nu mai incapi. Nici pentru cei care sunt deja in microbuz nu este mai bine pentru ca in interior este un aer inchis, mirosind a de toate, de la duhoarea celor care au baut zdravan cu o seara inainte, pana la transpiratia veche, a celor nespalati, dar si alta mai proaspata, a celor care doar facusera cu putin timp inainte un dus cu apa fierbinte, pentru ca am spus ceva mai devreme ca aici apa rece este un lux. Prin zona l-am gasit si pe Doru Calapod, primarul orasului, care venise cu aceeasi problema. ""Am facut interventii la Prefectura, la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, la Autoritatea Rutiera Romana, dar nimeni nu ne-a raspuns pana acum nimic", ne-a declarat Calapod. Acesta ne-a mai spus ca a organizat si o intalnire cu operatorii de transport, dar nu s-a prezentat decat unul. Tot primarul ne-a mai declarat ca pentru optimizarea si imbunatatirea calatoriei localnicilor este nevoie de autobuze de mare capacitate, care sa preia mult mai multi oameni odata din statii. Oamenii mai spun ca autoritatile ii pedepsesc acum pentru ca nu l-au votat pe Nicolae Matei, contracandidatul lui Calapod, amintindu-si ca in timpul campaniei a circulat autobuzul 23 Electoral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii