Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro Teodosie, tras pe linie moartă de DNA! Se pregătește un Episcop-Vicar pentru Constanța?

ro

18 Oct, 2016 10:58 10327 Marime text
Una dintre paginile urâte ale istoriei BOR s-a scris ieri la Constanța. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost pus oficial sub învinuire de către procurorii DNA, împotriva lui luându-se și măsura controlului judiciar. Ierarhul a fost acuzat de „luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. În aceste clipe, în Arhiepiscopia Tomisului domnește haosul și spaima, iar metoda adoptată de majoritatea consilierilor este cea a îngropării capului în nisip până trece și scandalul acesta.

Ce zice Patriarhia Română

Prin măsura controlului judiciar, Teodosie are de respectat niște reguli bine determinate de către procurori: să se prezinte la organul de urmărire penală oricând este chemat, să informeze organul judiciar când schimbă locuința, să nu se apropie de ceilalți suspecți și să nu ia nicio decizie în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului nici direct, nici prin interpuși. Cu alte cuvinte, Teodosie este tras pe linie moartă din punct de vedere al deciziilor administrative.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, în această situație inedită pentru BOR, conducerea instituției de la malul mării ar trebui să fie exercitată de „Episcopul vicar, în mod firesc. Fiind o problemă de ordine strict internă, răspunsul concret îl are în acest moment doar purtătorul de cuvânt de la Constanța”. Deşi este vizibil chiar și din satelit că nu este o problemă internă a Constanței ca un ierarh să fie acuzat de luare de mită și de declarații false, am apelat la purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu. Acesta nu a lămurit deloc situația, recomandându-ne repetitiv să mergem să studiem noi Statutul BOR, că ei nu comentează comunicatul DNA. Nici nu ne doream un comentariu, voiam să știm doar cine va semna începând de astăzi actele în Arhiepiscopie? Tănăsescu ne-a mai declarat că biserica are o conducere de grup, sugerând probabil că oricând Permanența Centrului Eparhial ar putea să conducă instituția.


Articol de Călin GAVRILAȘ

Materialul complet poate fi citit pe www.dezvaluiri.ro.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii