Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro Universitatea „Ovidius” intervine în cazul plagiatului de la Facultatea de Teologie. Conferențiarul Bogdan Chiriluță va ajunge la Comisia de Etică!

ro

09 Nov, 2016 15:27 3182 Marime text
La numai două săptămâni de la publicarea de către DEZVĂLUIRI a articolului prin care demonstram că în anul 2015 arhidiaconul Bogdan Chiriluță a fraudat examenul de ocupare a unui post de conferențiar universitar la Facultatea de Teologie din Constanța, conducerea Universității „Ovidius” (UOC) ne-a transmis un punct de vedere oficial.

Așa cum am prezentat, mâna dreaptă a Arhiepiscopului Teodosie Petrescu, arhidiaconul Bogdan Chiriluță a ocupat, începând cu anul 2015, funcția de conferențiar la Teologie, predând materia Noul Testament. Doar că, în dosarul de înscriere pentru concursul de conferențiar, Chiriluță a semnat în fals o declarație prin care susținea că o listă de lucrări îi aparțin. Am regăsit acolo lucrarea „Rolul Bisericii Ortodoxe Române în Procesul de Integrare a României în Uniunea Europeană” (ed. Arhiepiscopiei Tomisului, 2015) care este un plagiat grosolan, precum și mai multe articole pe care conferențiarul pretinde că le-a publicat, ele neexistând în realitate.
Ca urmare a articolului nostru, conducerea Universității “Ovidius” ne-a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt Valentin Vanghelescu următoarele: „UOC s-a autosesizat în ceea ce privește cazul domnului Chiriluţă. Vă pot confirma că dosarul d-lui Chiriluţă de concurs este în atenţia Comisiei de Scientometrie a Universităţii. După acest prim pas, va fi înaintat Comisiei de Etică a UOC, care va dispune următorii paşi, în funcţie de concluziile analizelor”.

Membri dubioși în comisia de examinareÎn anul 2015 Bogdan Chiriluță a participat la concursul pentru ocuparea postului de conferențiar, disciplina Studiul Noului Testament, exact aceeași materie pe care o predă și mentorul său, Teodosie. Același Teodosie apare ca făcând parte și din comisia de examinare a cadrului didactic. Teodosie Petrescu este cercetat în momentul de față de către procurorii DNA pentru fals și luare de mită, fiind plasat sub control judiciar.

Un articol de Călin GAVRILAȘ
Materialul integral poate fi citit pe dezvaluiri.ro
Sursa foto: dezvaluiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii