Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro Secretariatul de Stat pentru Culte, complicele Arhiepiscopiei Tomisului la distrugerea Fermei Nazarcea?

ro

30 Sep, 2016 21:53 4157 Marime text
A trecut mai bine de o lună de la descinderea DNA în Ferma Nazarcea, acolo unde procurorii au vrut să verifice dacă suprafețele declarate de Arhiepiscopia Tomisului la APIA, pentru a obține subvenții, există și în realitate. Este vorba de aproximativ 1,2 milioane de lei pentru perioada 2010 – 2015, timp în care ferma s-a degradat continuu, investițiile au lipsit aproape cu desăvârșire, toate acestea dovedind clar incapacitatea Arhiepiscopului Teodosie și a oamenilor lui de a valorifica cele 350 de ha de vie și livadă primite cadou de la Adrian Năstase în anul 2002. Ferma Nazarcea se află în proprietatea publică a Statului, iar administratorul real este Secretariatul de Stat pentru Culte, cel care ar trebui să aibă grijă de acest bun public.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

În realitate, Arhiepiscopia Tomisului are doar un drept de folosință a Fermei Nazarcea, de aceea Dezvăluiri.ro a luat legătura cu cei care trebuiau timp de 14 ani să aibă grijă ca Teodosie să folosească acest teren și să-l întrețină conform scopului menționat în Hotărârile de Guvern: Secretariatul de Stat pentru Culte.

De la București, din biroul secretarului de stat, Victor Opaschi, Ferma Nazarcea arată bine, fiind necesară doar “atragerea de sprijin financiar care să permită realizarea investițiilor preconizate și necesare atingerii scopului pentru care a fost atribuită. ” Cu alte cuvinte, mai trebuie niște bani publici, pe lângă cei de la APIA, pe lângă cei 100.000 de euro dați în 2012 de Adrian Năstase, pe lângă banii încasați din sutele de mii de litri de vin ai fermei, care să intre în conturile Arhiepiscopiei pentru a realiza … investiții preconizate?  
 
Articolul integral îl puteți citi pe dezvaluiri.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii