Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgabercea, combinat cu directoarea Fondului Proprietatea

ro

22 Aug, 2008 00:00 2639 Marime text
1219347473.jpg

Cunoscut ca director al Directiei de Cultura a CJC, fostul operator TV Zgabercea detine parti sociale dintr-o firma prahoveana alaturi de functionarul cu cel mai mare salariu din Romania - Daniela Lulache

Noi informatii ne-au completat lista directorilor CJC care beneficiaza de o garsoniera aproape gratis, in blocul L4, de pe Aleea Magnoliei. Cel care completeaza lista sefilor din CJC care locuiesc in garsonierele de serviciu cu numai 850.000 lei vechi pe luna este nimeni altul decat Cristian Zgabercea - directorul Directiei de Cultura, Invatamant, Sport, Sanatate. Reamintim ca blocul cu pricina, despre care reprezentantii CJC au afirmat ca este locuit de angajati cu salarii mici, este administrat de SC Domeniul Public si Privat Judetean SRL, din cadrul institutiei judetene. Cu toate ca majoritatea il cunoaste pe Zgabercea ca fiind seful Directiei de Cultura, in declaratia de avere, pe care a completat-o si a semnat-o in luna iulie a acestui an, el mentioneaza ca functia indeplinita in cadrul CJC este aceea de referent Cabinet Presedinte, in traducere libera bagator de seama. Zgabercea si-a trecut in declaratie un salariu pe masura functiei pe care a mentionat-o in scripte: foarte mic.

Remuneratie mica, afaceri mari

Potrivit actului declarativ, el incaseaza numai 19.514 lei anual, ceea ce este cam greu de crezut, avand in vedere ca este implicat in majoritatea evenimentelor organizate de CJC. Pentru a verifica veridicitatea informatiilor din declaratia de avere, l-am contactat telefonic pe purtatorul de cuvant al CJC, Cristian Moldovanu, care insa nu a putut sa ne lamureasca in privinta acestei ciudatenii. Nici el nu a stiut daca Zgabercea mai e sau nu directorul Directiei de Cultura. Oricum, este cunoscut faptul ca Zgabercea este un om prosper, fiind implicat si in alte activitati, extracurriculare. El este administrator la trei firme: Studio SRL, Marinetechnology si Anna Comrom SRL, la aceasta din urma fiind si actionar cu 50%.

Apropiat al sotilor Lulache

O alta inadvertenta, intre realitate si declaratia sa de avere, este si faptul ca Zgabercea nu a trecut in scripte si cele 25% parti sociale pe care le detine in firma SC Vlasercris Company SRL, in care este actionar alaturi de Cristian Lulache, care detine si el 25%, si de Daniela Lulache, care are cel mai mare procent - 50%. Pentru cei carora numele le suna cunoscut, precizam ca Daniela Lulache este nimeni alta decat directorul Fondului Proprietatea, care a uimit opinia publica dupa ce s-a aflat ca incaseaza lunar un salariu de 17.000 de euro. Invartindu-se printr-un astfel de cerc, este clar ca buna ziua ca Zgabercea nu este un simplu muritor de foame si ca nu traieste din salariul amarat de referent la cabinetul lui Nicusor Constantinescu.

Zgabercea nu plateste nici cat ia el pe o noapte la hotel

Prin urmare, chiar daca in Constanta nu are casa (are una in Bucuresti), directorul Zgabercea si-ar permite cu siguranta sa plateasca o chirie normala, neavand nevoie de un tarif social de 850.000 lei vechi pentru chiria lunara. Este jenant, dar se pare ca pe directorii din CJC nu ii deranjeaza sa profite de pomana statului. Firma pe care Zgabercea o pastoreste impreuna cu afaceristul Lulache si cu directoarea Fondului Proprietatea isi are sediul in Azuga, pe Valea Prahovei, si are ca obiect de activitate domeniul hotelier. Iata cum, desi probabil percepe la hotel un tarif de cel putin un milion de lei vechi pe noapte, Zgabercea reuseste sa faca economie, platind la Constanta o chirie lunara mai mica de un milion: 850.000 lei. Asa sa tot faci afaceri. Trebuie mentionat si ca, desi are au autoturism propriu, Zgabercea nu l-a trecut in declaratia de avere. Explicatia ar fi data de ultima moda lansata de persoanele publice cu bani si afaceri, care prefera sa-si treaca autoturismele pe una dintre firmele pe care le detin.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii