Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie amară a lui Nicuşor Constantinescu în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu

ro

21 Nov, 2015 00:00 3363 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a primit, ieri, o veste bună de la Curtea de Apel Constanţa. El a obţinut o victorie în instanţă în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu.
 
Instanţa s-a pronunţat, vineri, în dosarul în care Constantinescu a atacat prin contestaţie decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu prin care aceasta a hotărât menţinerea sa sub control judiciar în dosarul în care este trimis în judecată alături de Cristian Bogdan Zgabercea şi Fundaţia Fantasio.
 
Astfel, Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, a decis, vineri, să înlăture interdicţia exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa luată faţă de Nicuşor Constantinescu. De asemenea, judecătoarea a menţinut restul prevederilor din controlul judiciar, printre care şi interdicţia de a părăsi ţara.
 
Soluţia pe scurt: „În baza art. 425, ind. 1, alin. (7), pct. 2., lit. a), cod procedură penală, admite contestaţia, desfiinţează în parte încheierea din 17.11.15 a Tribunalului Constanţa şi rejudecând, în baza art. 215, alin. (9), cod procedură penală, înlătură interdicţia exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii, în măsura în care nu contravin prezentei“.
 
Decizia Curţii de Apel este definitivă în acest dosar.
 
Amintim că, alături de Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea şi Carmen Oproiu (fostă Vasile), în această cauză au mai fost trimişi în judecată Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală.
 
Cu toate acestea, victoria lui Constantinescu este una amară. În fapt, el nu se poate întoarce la şefia CJC, întrucât are în continuare interdicţia de a-şi exercita funcţia publică în care a fost ales, în dosarul în care este judecat pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal.
 
Prima instanţă care s-a pronunţat în dosarul CMZ a fost Tribunalul Constanţa, judecătoarea Iulia Cezara Suciu condamnându-l pe Nicuşor Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
Dosarul va ajunge în atenţia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa, pentru soluţionarea apelurilor în cauză.
 
Potrivit avocatului Marius Mocanu, controlul judiciar din dosarul CMZ a fost menţinut: „A rămas CMZ“.
 
În luna august a anului trecut, Nicuşor Constantinescu, aflat oficial în SUA pentru a se trata de cancer, a obţinut tot o victorie „amară“, despre care puteţi citi accesând linkul următor:
 
A scăpat şi nu prea: Nicuşor Constantinescu, fără controlul judiciar dispus de procurorii DNA Constanţa (rechizitorii)
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Nicuşor Constantinescu cu privire la decizia de vineri dictată de judecătorii Curţii de Apel, însă, până la închiderea ediţiei, acesta nu a răspuns mesajelor noastre. Dacă o va face, vom publica opinia sa într-o ediţie viitoare.
 
De cealaltă parte, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că nu are cum să comenteze decizia instanţei. „Nu avem ce să comentăm, o hotărâre a instanţei se pune în aplicare, nu se comentează. Nici dacă am avea ceva de comentat, nu putem. Aşteptăm comunicarea instanţei“, a apreciat Cristinel Dragomir.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii