Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tunurile pe PLD

ro

29 Nov, 2007 00:00 1385 Marime text
1196282873.jpg

Consilierii locali social-democrati si liberali vor cu orice chip sa recupereze majoritatea in Consiliul Local Orasenesc Navodari

Daca mai era nevoie de o dovada pentru a confirma alianta PSD-PNL la nivelul judetului Constanta, aceasta a venit de la Navodari. Opt alesi locali ai PSD si PNL au prezentat prefectului un proiect de hotarare privind incetarea mandatelor de consilieri a trei fosti liberali. Potrivit declaratiei primarului orasului Navodari, Tudorel Calapod, sedinta Consiliului Local din data de 31 octombrie nu a fost constituita legal, proiectele inscrise pe ordinea de zi urmand a fi supuse aprobarii in sedinta de astazi. Situatia a fost adusa la cunostinta si prefectului Danut Culetu, pentru sustinerea celor afirmate fiind prezentate probe video si procesul verbal redactat atunci. Edilul a precizat ca secretarul primariei trebuia sa intervina si sa aduca la cunostinta consilierilor anumite nereguli pornind de la desemnarea presedintelui de sedinta cu noua in loc de zece voturi si continuand cu un proiect de hotarare initiat de coalitia PSD-PNL privind incetarea mandatelor unor consilieri care s-au reorientat politic. Viceprimarul urbei, Stefan Galbau, a precizat ca alesii locali hotarasera ca proiectele privind "demiterea" unor consilieri care au trecut de la PNL la PLD sa fie discutate primele. Numai ca, in pauza data pentru tiparirea buletinelor de vot, initiatorii proiectului au parasit sala de sedinta. Gestul acestora are o singura explicatie: votul fiind secret, PSD si PNL nu aveau majoritatea necesara pentru a reusi inlaturarea fostilor liberali Aurel Boasca, Liliana Mara si Steluta Andrei. Primii doi sunt acum membri PLD, iar ultimul este independent. Primarul Calapod a precizat ca proiectul de hotarare initiat de Andrei Cosmin (fost membru PRM, actual activist PRM) a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara si nu avea avizul compartimentului de specialitate al Primariei Navodari si nici nu fusese inregistrat la legislatura institutiei. Edilul a mentionat ca, in cazul Stelutei Andrei, nu a primit nicio adresa de la organizatia locala a PNL prin care sa se specifice ca si-a pierdut calitatea de membru de partid.

Cu jalba la prefect

Pentru a-si atinge obiectivul, reprezentanti ai PNL Navodari s-au prezentat in cabinetul prefectului cu un proiect de hotarare privind incetarea mandatelor de consilieri ai fostilor lor colegi de partid. Primarul Tudorel Calapod a declarat ca documentul nu are numar de inregistrare de la Primarie, aspect care complica lucrurile. Se pare ca prefectul Danut Culetu a fost indus in eroare si a dat aviz de legalitate hotararii cu pricina. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca nu este nevoie ca la fiecare sedinta sa fie ales un alt presedinte si, chiar daca acesta n-ar fi intrunit numarul de voturi prevazut de lege, proiectele de hotarare puteau fi discutate. Instiintarea Primariei Navodari cu privire la avizul de legalitate dat de prefect s-a facut ieri, in conditiile in care Consiliul Local nu era instiintat, iar propunerile de incetare a mandatelor celor "vanati" erau incluse pe ordinea de zi a sedintei ce se desfasoara, astazi, dupa amiaza. "Il somam pe prefect sa reanalizez documentele primite in spiritul legalitatii si sa ia masurile corespunzatoare. Altfel, se face partas la falsul facut de cei opt consilieri", a declarat presedintele PLD Constansa, deputatul Mircea Iustian.

PNL ataca pe doua fronturi

In opinia presedintelui PLD Navodari si a consilierului local Liliana Mara, au inceput represaliile PNL impotriva PLD si a primarului PD al urbei. Acordarea avizului de legalitate de catre prefect este catalogat drept "un abuz" de catre consilierul Mara. "PNL a realizat ca PLD Navodari reprezinta un pericol pentru ca am reusit sa obtinem in trei luni un 15% la euroalegeri", a adaugat ea. Consiliera a afirmat ca au fost atacati de reprezentantii organizatiei PNL Navodari pe doua fronturi: odata prin inaintarea acelei hotarari prefectului si prin intentarea unei actiuni in instanta. In opinia vicepresedintelui PLD Constanta, Catalin Filisan, se doreste ca PNL si PSD sa obtina majoritatea in CL Navodari. "Este o hotarare ajunsa pe mana scurta la prefect circuitand traseul legal al documentelor", este de parere Filisan. Aceasta actiune concentrata vine in conditiile in care, potrivit avocatului Filisan, Legea 393/2004 cu completarile ulterioare a fost declarata neconstitutionala prin Hotararea 61/2007 a Curtii Constitutionale.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii